Időjárás

18 és 23 fok közötti napsütéses nap vár ránk holnap

Budapest, 2019. március 30., szombat (MTI) – Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Időjárási helyzet Európában
—————————
Szárazföldünk nagy részét elkerülik az időjárási frontok, csupán Európa északi területén húzódik egy hosszan elnyúló frontrendszer. A front mentén felhős az idő, helyenként eső, záporeső, néhol pedig hózápor, havazás is előfordul. A Földközi-tenger keleti medencéjében ciklon örvénylik, emiatt ott eső, záporeső, sőt néhol zivatar is kialakul. Kontinensünk többi részének időjárását ezzel szemben anticiklon alakítja, amelynek hatására jobbára nyugodt, eseménytelen az idő. A sok napsütést legfeljebb kevés felhő zavarja, de főként a Kárpátok vonulatától északkeletre kicsivel több a felhő, ott éjszaka néhol párássá, ködössé válik a levegő. Szinte egész Európában az ilyenkor szokásosnál enyhébb az idő. Az északi területek kivételével általában 10-15 fok között, vagy afelett alakul a csúcshőmérséklet, de az Ibériai-félsziget délnyugati tájain néhol 23, 24 fok is előfordul. Bár az éjszakai órákban több helyen is fagypont alá hűl le a levegő, de napközben már csupán egy-két északi városban fordulnak elő mínuszok. A Kárpát-medencét vasárnap estig még száraz, enyhe levegő tölti ki.

Előrejelzés az ország területére vasárnap estig
———————————————–
Estére a kevés fátyolfelhő is elhagyja térségünket, így vasárnap már országszerte zavartalan napsütésben lesz részünk. Csapadék nem várható. Az északias szél napközben néhol megélénkül.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet szeszélyes területi eloszlásban általában -3 és +4 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 18 és 23 fok között valószínű.

kpg \ gry

MTI 2019. március 30., szombat 16:04

admin
Vidi Rita, a jovomenok.com főszerkesztője, író, tanácsadó
https://jovomenok.com