A Balaton Európa legbiztonságosabb tava
Hírek

A Balaton Európa legbiztonságosabb tava

Siófok, 2020. augusztus 9., vasárnap (MTI) – A Balaton Európa legbiztonságosabb tava – mondta a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság vezetője az M1 aktuális csatorna vasárnap délelőtti műsorában.

Horváth László ezredes tájékoztatása szerint idén 140 esetben riasztották már a vízirendőröket a Balatonon, és 310 sikeres életmentésen vannak túl.

Idén az átlagosnál kevesebb, öt halálos tragédia történt a Balatonnál, de az eseteket nem jogsértések, hanem rosszullét, ájulás okozta – közölte. Több sikeres újraélesztés is volt – tette hozzá.

A kapitány hangsúlyozta, gyakran a rosszul megválasztott vízmélység okoz tragédiát, ezért a Mentőöv programban telepített táblák több strandon is jelzik már a vízmélységet.

Horváth László felhívta a figyelmet arra is, hogy mindig ügyelni kell a viharjelzésre, az elsőfokúnál a parttól legfeljebb 500 méterre lehet bemenni, másodfokúnál viszont már mindenkinek el kell hagynia a tavat.

bss \ gpp \ kvs

MTI 2020. augusztus 9., vasárnap 10:52

Pancsolók a Balatonnál
Balatonfenyves, 2020. augusztus 8. Fürdőzők Balatonfenyvesen 2020. augusztus 8-án. Kelet felől emelkedve az országban egyre nagyobb területen haladja meg a napi középhőmérséklet a 25 Celsius-fokot, nagyvárosokban akár a 27 Celsius-fokot is – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat. A hőség miatt Budapestre, valamint 14 megyére – Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna – adtak ki elsőfokú figyelmeztetést. MTI/Varga György
Hőség - Strandolók a Balatonnál Szöveg:Balatonfenyves, 2020. augusztus 8. Fürdőzők Balatonfenyvesen 2020. augusztus 8-án.
Hőség – Strandolók a Balatonnál
Balatonfenyves, 2020. augusztus 8. Fürdőzők Balatonfenyvesen 2020. augusztus 8-án.
Hőség - Strandolók a Balatonnál Szöveg:Balatonfenyves, 2020. augusztus 8. Apa kislányával játszik a Balatonban Balatonfenyvesnél 2020. augusztus 8-án.
Hőség – Strandolók a Balatonnál
Balatonfenyves, 2020. augusztus 8. Apa kislányával játszik a Balatonban Balatonfenyvesnél 2020. augusztus 8-án.
Rita Vidi
Rita Vidi
Vidi Rita író, gondolkodásmód tanácsadó, időgazdálkodás szakértő, és még sok minden más is :).
https://jovomenok.com

Vélemény, hozzászólás?