Egészségügy Hírek

Az asztma okait célzó új kezelést fejlesztenek ausztrál kutatók

Sydney, 2019. május 20., hétfő (MTI/Hszinhua) – Az asztma okait célzó új kezelést fejlesztenek ausztrál kutatók. Az új módszer nem a tüneteket, hanem az azok mögött rejlő okokat kezeli.

Az ausztrál Walter és Eliza Hall Orvosi Kutatóintézet szakemberei preklinikai vizsgálatokban kimutatták, hogy az Ezh2 nevű enzim gátlásával “kikapcsolhatják” és visszafordíthatják az asztmához köthető kontrollálatlan gyulladást.
“Hosszú ideje kutatom az asztmát és soha nem láttam még olyan kezelést, amely így kiiktatja az allergiás immunválasz jeleit” – Christine Keenan, a kutatást bemutató tanulmány társszerzője.
“Ez nagyon izgalmas felfedezés, mert mérföldkő lehet az allergiás asztma új, hatékony kezelésének útján” – tette hozzá.
Minden kilencedik ember asztmától szenved és a mai orvosi eszközök, mint az inhaláló készülékek csak a betegség tüneteit kezelik.
A kezelésben egy enzimgátló gyógyszert használnak, amelyet jelenleg a vérrák kezelésének egyik klinikai kísérletében alkalmaznak.
“Mivel ezt a szert már jól tolerálják az emberek, így valószínűleg könnyen zajlik majd az átvezetése az onkológiából a gyulladások kezelésének területére” – mondta Rhys Allan társszerző.

bso \ kut \ brr

MTI 2019. május 20., hétfő 15:48

Rita Vidi
Rita Vidi
Vidi Rita író, gondolkodásmód tanácsadó, időgazdálkodás szakértő, és még sok minden más is :).
https://jovomenok.com

Vélemény, hozzászólás?