Gazdaság

Bővíti pincéjét a Villa Wanda Bormanufaktúra a Szépasszony-völgyben

Eger, 2019. május 13., hétfő (MTI) – Pincebővítést hajt végre egyedülálló technológiával a Villa Wanda Bormanufaktúra a Szépasszony-völgyben, a családi vállalkozás beruházásával bővülnek a szolgáltatások Eger legkedveltebb turisztikai központjában.

Kerenszky Attila, a vállalkozás borász-társtulajdonosa hétfőn, a fejlesztés elindulása alkalmából az MTI-nek elmondta: a meglévő pince fölé speciális technológiával új pincerészt fúrnak emeleti ágként a riolit tufa kőzetbe. Az eddig 140 négyzetméter alapterületű létesítmény így 200 négyzetméteres résszel egészül ki.
A mintegy 30 millió forintos beruházást a családi vállalkozás saját forrásból finanszírozza.
A tulajdonos tájékoztatása szerint a felső szinten melegkonyhát, egy különtermet és úgynevezett bébitrezorokat is kialakítanak. Ez utóbbiakban tárolják majd hosszú távon azokat a minőségi borokat, amelyeket a bérlők gyermekeik megszületésének alkalmából palackoztatnak – magyarázta.
A beruházás négy új munkahelyet is teremt a jelenleg öt főállású és négy részmunkaidős munkavállalót foglalkoztató családi vállalkozásnál. A 13 éve működő Villa Wanda Borház Kft. borászattal, szőlészettel, vendéglátással foglalkozik. Jelenleg 7 hektár saját és további fél hektár bérelt szőlőterületet művelnek. Évente 7-800 hektoliter tradicionális fehér, vörös, valamint rozébort állítanak elő, ennek mintegy felét palackozzák. Prémium boraikat ez év elejétől helyi és hazai éttermekben, valamint kisebb mennyiségben Kínában értékesítik.
Az idén a családi vállalkozás a 2018-as évhez hasonló mintegy 20 millió forint árbevételre számít, ám a fejlesztéstől, valamint a tevékenység tervezett bővítésétől 2020-ban már 50 százalékkal nőhet az árbevétel – közölte a társtulajdonos.

hbj \ guz \ gfp

MTI 2019. május 13., hétfő 13:24

A Villa Wanda Bormanufaktúra bõvíti pincéjét a Szépasszony
Eger, 2019. május 13.
Daruval emelik helyére a Villa Wanda Bormanufaktúra pincéjének bõvítéséhez használt munkagépet az egri Szépasszony-völgyben 2019. május 13-án.
MTI/Komka Péter
admin
Vidi Rita, a jovomenok.com főszerkesztője, író, tanácsadó
https://jovomenok.com