Időjárás

Előrejelzés az ország területén vasárnap estig

Budapest, 2019. március 23., szombat (MTI) – Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Időjárási helyzet Európában
—————————
Kontinensünk nagyobb részén egy nagykiterjedésű anticiklon hatására nyugodt az időjárás, alapvetően napos, száraz idő uralkodik, a csúcshőmérséklet általában 15 és 23 fok között alakul. Izlandtól keletre ciklon örvénylik, ennek hosszan elnyúló frontrendszere Skandináviát és a Brit-szigeteket érinti, arrafelé több a felhő, illetve több helyen fordul elő eső, zápor, de jelentős mennyiségű csapadékot mindössze Norvégiában és Skóciában mérnek helyenként. Szintén ciklon okoz felhősödést a Fekete-tengertől északra, északkeletre, arrafelé a záporok mellett helyenként zivatarok is kialakulnak, Oroszország nyugati részein pedig havazás, hózápor is előfordul. A már említett anticiklon hatására hazánkban folytatódik a napos, száraz idő, majd vasárnap észak felől egy hidegfront közelíti meg térségünket.

Előrejelzés az ország területén vasárnap estig
———————————————-
Éjszaka derült marad az ég, vasárnap gomolyfelhős, napos idő lesz. Vasárnap délutánig csapadék nem várható, majd az északi megyékben néhol zápor előfordulhat. A légmozgás gyenge vagy mérsékelt marad.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és +5 fok között alakul, de néhol gyenge fagy is előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 17 és 22 fok között várható.

kf \ bbsg \ kpt

MTI 2019. március 23., szombat 15:47

admin
Vidi Rita, a jovomenok.com főszerkesztője, író, tanácsadó
https://jovomenok.com