Időjárás

Érdemi csapadék holnap sem várható, de sütni fog a nap

Budapest, 2019. március 27., szerda (MTI) – Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Időjárási helyzet Európában
—————————

A szárazföldünk nyugati területei felett lévő anticiklon mentén nyugodt, eseménytelen az időjárás. Általában gyengén felhős, napos az idő, azonban reggelente pára-, illetve ködfoltok is képződnek. A magasnyomástól délre a Gibraltári-szoros, és Szardínia felett alacsonynyomású központ található, amelyhez erősen felhős területek, záporok, néhol zivatarok is kapcsolódnak. A ciklonok a már említett anticiklon peremén északra, illetve keletre örvénylenek. Hazánktól északkeletre két képződmény is található, így ott erősen felhős az ég, és záporeső, sőt a Kelet-európai-síkság északibb részein havazás is előfordul. Kontinensünkön a legmelegebb az Ibéria-félsziget déli részén van, ott már néhol a 25 fokot is meghaladja a csúcshőmérséklet. A középső részek felé haladva fokozatos lehűlés tapasztalható, míg Franciaországban 13, 16, addig Lengyelországban már csak 5, 9 fokig melegszik fel a levegő. Tartósan fagyos vidékek pedig csak a Skandináv-félsziget északi részén, a sarkkörhöz közeli mérőállomásokon vannak. Csütörtök estig a Kárpát-medencébe szárazabb és kissé enyhébb légtömegek érkeznek.

Előrejelzés az ország területén csütörtök estig
———————————————–

Fokozatosan csökken a felhőzet, éjszakára jóformán mindenütt kiderül az ég, az északi vidékekre sodródhat csak be némi fátyolfelhőzet. Csütörtökön változó mennyiségű és vastagságú felhőzetre van kilátás, a középső országrészben süt majd többet a nap. Érdemi csapadék nem várható, esetleg egy-egy zápor alakulhat ki az összeálló gomolyokból. Az északi, északnyugati szél estére mérséklődik, csütörtökön inkább már csak időnkénti élénkülés lehet a Dunántúlon.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -6 és +2 fok között alakul, de a Duna-Tisza közi homokhátságon ennél hidegebb is lehet.
A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön általában 11 és 15 fok között várható.

kf \ bBAB \ bzt

MTI 2019. március 27., szerda 16:00

Rita Vidi
Rita Vidi
Vidi Rita író, gondolkodásmód tanácsadó, időgazdálkodás szakértő, és még sok minden más is :).
https://jovomenok.com

Vélemény, hozzászólás?