Hírek Időjárás

Holnap csak elszórtan lehet záporra, zivatarra számítani,

Budapest, 2019. május 30., csütörtök (MTI) – Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Időjárási helyzet Európában:
—————————-
Nagyjából az Arhangelszk-Minszk-Budapest vonalban hullámzó frontzónát figyelhetünk meg, amely mentén többfelé fordul elő eső, zápor, zivatar. A Kárpát-medence felett, illetve attól délre magassági hidegörvény is található, ezek együttes hatásaként a térségből több helyről jelentettek 50 mm-t meghaladó 24 órás csapadékösszeget. A front mentén és a front mögött viszonylag hűvös az idő, általában 15 fok körül alakul a csúcshőmérséklet. A Kelet-európai-síkság fölött anticiklon helyezkedik el, délies áramlással egészen északra is meleg levegő áramlik. Az Ural előterében még az északi sarkkör közelében is 25 fok köré emelkedik délutánra a hőmérséklet. Ugyancsak napos, száraz idő jellemző az Ibériai-félszigetre és Franciaország déli felére. Portugáliában és Délnyugat-Spanyolországban 30, 33 fokig melegszik fel napközben a levegő. Péntek estig a Kárpát-medence időjárását továbbra is az említett magassági hidegörvény alakítja, de jelentős mennyiségű csapadékra az ország döntő részén már nem kell számítani.

Előrejelzés az ország területére péntek estig:
———————————————-
A Dunántúlon és az északi megyékben reggelig jellemzően erősen felhős lesz az ég, az Alföldön azonban fokozatosan szakadozik a felhőzet. Csütörtök délután elszórtan lehet eső, zápor, keleten néhol zivatar, éjszaka viszont egyre kevesebb helyen kell csapadékra számítani. Pénteken közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, a Dunántúl északnyugati részei lehetnek naposabbak. Elsősorban a déli és keleti megyékben lehet elszórtan zápor, néhol zivatar. Másutt kisebb a csapadék valószínűsége. Az északi, északkeleti szél megélénkül, Sopron és a Zemplén környékén olykor meg is erősödik.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 8 és 13 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 19 és 23 fok között valószínű.

kf \ bil \ bzt

MTI 2019. május 30., csütörtök 15:59

Rita Vidi
Rita Vidi
Vidi Rita író, gondolkodásmód tanácsadó, időgazdálkodás szakértő, és még sok minden más is :).
https://jovomenok.com

Vélemény, hozzászólás?