Időjárás

Holnap felhőszakadás és viharos széllökések szakíthatják meg a napsütést

Budapest, 2019. július 20., szombat (MTI) – Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Időjárási helyzet Európában
—————————
Két alacsonynyomású légköri képződmény örvénylik Európa térségében. Az egyik a Brit-szigetek fölött okoz több helyen jelentős mennyiségű csapadékot, a másik légörvény felhőzetéből pedig a Kelet-európai-síkság északi felén esik az eső. Európa többi részének időjárását ugyanakkor egy magasnyomású zóna alakítja, amely a legtöbb helyen napos idővel jár. Csupán Közép-Európa térségében van több felhő, ahol egy korábban feloszlott front hátramaradó nedvessége kedvező feltételeket teremt zivatarok kialakulásához. Az Ibériai-félszigeten forróság uralkodik, 35, 41 fok között alakul a csúcsérték, de Portugália partvidékén ennél lényegesen hűvösebb az idő. Másfelé jellemzően 25, 30 fok között változik a maximum, ez alól csak a tartósan csapadékos területek és a Skandináv-félsziget a kivétel. A Kárpát-medence fölé vasárnap estig eleinte még meleg levegő áramlik, majd vasárnap egy gyenge hidegfront vonul át, elszórtan záporokat, zivatarokat eredményezve.

Várható időjárás az ország területén vasárnap estig
—————————————————
Szombaton sok, vasárnap pedig több órás napsütésre számíthatunk fátyol-, illetve gomolyfelhőkkel; északon, északkeleten lesz a legtöbb felhő. Szombat délután és éjszaka az ország északkeleti megyéiben várható zápor, zivatar, majd vasárnap a déli megyék kivételével elszórtan lehet záporeső, illetve zivatar, ekkor északkeleten helyenként felhőszakadás is előfordulhat. A déli, délnyugati szél főként a Dunántúlon élénkül meg, majd holnap egyre nagyobb területen északnyugatira fordul. Zivatarok környezetében átmenetileg erős vagy viharos széllökések is lehetnek.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 14 és 20 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 30 és 34 fok között várható.

kpg \ bdó

MTI 2019. július 20., szombat 17:06

Rita Vidi
Rita Vidi
Vidi Rita író, gondolkodásmód tanácsadó, időgazdálkodás szakértő, és még sok minden más is :).
https://jovomenok.com

Vélemény, hozzászólás?