Időjárás

Holnap hidegfront hozza meg a szelet és a lehűlést

Budapest, 2019. június 26., szerda (MTI) – Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Időjárási helyzet Európában:
—————————-
Az Atlanti-óceán partvidéke térségében hullámzó frontzóna helyezkedik el. A zóna hátoldalán hűvös, óceáni eredetű légtömeg található, míg előoldalán szaharai forró levegő áramlik az Ibériai-félszigettől Franciaországon át egészen a Benelux-államokig, illetve Németországig. Ennek eredményeként a felsorolt országokban fokozódik a hőség, a csúcshőmérséklet kedden néhol már 36, 37 fok körül alakult. A kontinens középső és keleti tájain is általában 30 fok felett alakul a csúcsérték, de arrafelé nincs fronttevékenység. Ugyanakkor az Európa északkeleti tájai fölött levő magasnyomású képződményt hűvösebb levegő tölti ki, így a maximum-hőmérséklet általában 25 fok alatt marad, sőt a 60. északi szélesség mentén néhol már a 15 fokot sem éri el. A Kárpát-medence időjárását eleinte anticiklon és az azt kitöltő meleg levegő alakítja, majd csütörtökön észak felől egy hidegfront vonul át.

Előrejelzés az ország területére csütörtök estig:
————————————————-
Reggelig túlnyomóan derült, napos, csapadékmentes idő lesz. Csütörtökön észak felől átmenetileg megnövekszik a felhőzet – a legtöbb felhő északkeleten várható. A Nyugat-Dunántúlon elszórtan, az ország északkeleti harmadában szórványosan, a kettő között csupán helyenként fordulhat elő záporeső, zivatar, amelyeket viharos széllökés, jégeső és lokálisan felhőszakadás kísérhet. A nyugati, északnyugati szél csütörtökön zivatartól függetlenül is több helyen megerősödik.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 17 és 22 fok között alakul, de a magasabban fekvő helyeken, illetve a nagyobb városokban ennél melegebb lehet a hajnal. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön többnyire 31 és 36 fok között alakul, de egy-egy helyen 37 fok sem kizárt.

kf \ bil \ gkp

MTI 2019. június 26., szerda 16:35

Rita Vidi
Rita Vidi
Vidi Rita író, gondolkodásmód tanácsadó, időgazdálkodás szakértő, és még sok minden más is :).
https://jovomenok.com

Vélemény, hozzászólás?