Időjárás

Holnap is gyengén felhős, napos idő lesz

Időjárási helyzet Európában:
—————————-
A Brit-szigetektől északra ciklon örvénylik, amelynek hatására Anglia, valamint a Skandináv-félsziget nyugati része fölött erősen felhős az ég, és többfelé esik az eső, záporeső. Szintén sok a felhő és több helyen fordul elő csapadék a Finnországtól Oroszország nyugati területén át egészen a Fekete-tengerig húzódó front mentén. Olaszország déli tájai fölött pedig egy magassági hidegörvény okoz erőteljes gomolyfelhő-képződést, és szórványosan záporokat, zivatarokat. Kontinensünk többi vidékén anticiklonális hatások érvényesülnek, általában kevés a felhő, sokat süt a nap. A legmagasabb nappali hőmérséklet Európa északi területén és az Ural előterében 11 és 17, középen és nyugaton többnyire 19 és 27 fok között változik. Melegebb van a déli tájakon és a Fekete-tenger térségében, ahol a délutáni órákra 28, 35 fok közé melegszik fel a levegő, sőt Spanyolország délnyugati vidékén 36, 38 fokot is mérnek. Csütörtök estig a Kárpát-medence fölé továbbra is száraz, kissé melegebb levegő érkezik, folytatódik a túlnyomóan napos idő.

Várható időjárás az ország területén csütörtök estig:
—————————————————-
Szerdán és csütörtökön is gyengén felhős, napos idő lesz, csapadék nem várható. Szerdán keleten néhol megélénkül az északi, északkeleti szél, majd ott is mérséklődik a légmozgás. Csütörtökön általában mérsékelt marad a szél, csak késő este a Kisalföldön erősödik meg északnyugati irányból.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 6 és 12 fok között alakul, de a hidegre hajlamos helyeken 4, 5 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 24 és 28 fok között várható.

kf \ bil \ bdó

MTI 2019. szeptember 4., szerda 15:14

Rita Vidi
Rita Vidi
Vidi Rita író, gondolkodásmód tanácsadó, időgazdálkodás szakértő, és még sok minden más is :).
https://jovomenok.com

Vélemény, hozzászólás?