Időjárás

Holnap napos idő lesz, de délután gomolyfelhők jönnek

Időjárási helyzet Európában:
—————————-
Európa egyre nagyobb részére áramlik északias áramlással hidegebb levegő, így már csak a Földközi-tenger menti területeken, és ott sem mindenütt emelkedik napközben kevéssel 30 fok fölé a hőmérséklet. Másutt általában 13 és 20 fok közötti maximum jellemző. A Brit-szigetek fölött továbbra is markáns anticiklont figyelhetünk meg, emiatt az Alpoktól északra és nyugatra általában napos, csapadékmentes az idő. Oroszország délnyugati része fölött azonban ciklon örvénylik, frontjai nyugat felé egészen a Pó-síkságig nyúlnak, így Olaszország északi felén több, a Balkán-félszigeten kevesebb helyen eső, zápor, illetve zivatar is előfordul. Péntek estig a Kárpát-medence időjárásában érdemi változás nem várható, továbbra is az említett anticiklon délkeleti peremén helyezkedünk el.

Várható időjárás az ország területén péntek estig:
————————————————–
Csütörtökön általában napos idő várható kevés gomolyfelhővel, de a Dél- és Nyugat-Dunántúlon a nap első felében erősebben felhős tájak is lehetnek. Az északkeleti megyékben néhol kialakulhat záporeső. A jobbára derült vagy gyengén felhős éjszakát követően pénteken a napsütés és a kevés fátyolfelhő mellett délelőtt még csak gyengébb, délután már erősebb gomolyfelhő-képződésre számíthatunk. Csapadék nem valószínű, legfeljebb az északkeleti megyékben lehet kis eséllyel egy-két futó zápor. Csütörtökön még többfelé megélénkül, az Észak-Dunántúlon és a főváros körül olykor meg is erősödik az északnyugati szél, pénteken már kevesebb helyen lehet élénk a légmozgás.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 1 és 6 fok között alakul. A fagyzugokban ennél kissé hidegebb is lehet, illetve nagy területen talajmenti fagy is előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 16 és 19 fok között alakul.

kf \ bil \ bdó

MTI 2019. szeptember 19., csütörtök 15:28

Rita Vidi
Rita Vidi
Vidi Rita író, gondolkodásmód tanácsadó, időgazdálkodás szakértő, és még sok minden más is :).
https://jovomenok.com

Vélemény, hozzászólás?