Hírek Időjárás

Hőségriasztás Budapesten

Június 16-án éjfélig a legmagasabb szintű hőségriasztás van érvényben Magyarországon. A vonatokon ingyen vizet osztanak az utasoknak, a Balaton már a hosszú hétvégén is forgalmas volt és még több nap van hátra a kánikula végéig. Ügyeljünk a megfelelő mennyiségű folyadék bevitelre és kerüljük hosszútávon a zárt, levegőtlen helyeket és a tűző napot! Egyes önkormányzatok párakapukkal, mások vízosztással próbálják hűsíteni a helyieket és a közutakat is locsolják ilyenkor.

Ilyenkor a légkondícionált helyiségek is felfrissítik az embert. Ha tehetjük, üljünk be valahová egy jegeskávéra, vagy nézzünk meg egy filmet a moziban! Az Erzsébet téren a fiatalok például így oldják meg a hűsölést napközben:

Hõségriasztás Budapesten
Budapest, 2019. június 12.
Hûsölõk a fõvárosi Erzsébet téren 2019. június 12-én. Legmagasabb szintû, harmadfokú hõségriasztás van érvényben Magyarországon június 16-án éjfélig.
MTI/Mohai Balázs

Borítón: Budapest, 2019. június 12.
Szökõkútnál hûsölõ kutya a fõvárosi Szabadság téren 2019. június 12-én. Legmagasabb szintû, harmadfokú hõségriasztás van érvényben Magyarországon június 16-án éjfélig.
MTI/Mohai Balázs

Rita Vidi
Rita Vidi
Vidi Rita író, gondolkodásmód tanácsadó, időgazdálkodás szakértő, és még sok minden más is :).
https://jovomenok.com

Vélemény, hozzászólás?