Időjárás

Időjárás előrejelzés szombat estig

Budapest, 2019. július 5., péntek (MTI) – Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Időjárási helyzet Európában
—————————

A Botteni-öböl felett ciklon örvénylik, amelynek hidegfrontja a Baltikumban, Lengyelországban és Dániában felhős időt, és több helyen csapadékot okoz. A front mögött több fokkal hűvösebb levegő áramlik a Skandináv-félsziget fölé, arrafelé általában 20 fok alatt alakulnak a maximum-hőmérsékletek. Kontinensünk nagyobb részén anticiklon alakítja az időjárást, a legtöbb helyen napos, kellemes nyári idő uralkodik. 35 fok feletti csúcsérték mindössze Spanyolország és Franciaország egyes részein, illetve a Balkán-félszigeten fordul elő. A Kárpát-medence időjárásában szombat estig érdemi változás nem valószínű, marad a napos, nyári idő.

Előrejelzés az ország területére szombat estig
———————————————-

Sok napsütésre és általában csak kevés felhőre számíthatunk, de pénteken napközben átmenetileg megnövekszik fátyolfelhőzet. Csapadék az ország nagy részén nem lesz, legfeljebb ma a késő délutáni, esti órákban az északkeleti határ közelében alakulhat ki zápor, esetleg zivatar. A nyugati, délnyugati szél megélénkül, néhol megerősödik, majd éjszakára mindenütt mérséklődik a légáramlás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 12 és 18 fok között alakul, de az északi völgyekben ennél hűvösebb is lehet.
A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 29 és 34 fok között várható.

kf \ bBAB \ bdó

MTI 2019. július 5., péntek 15:04

Rita Vidi
Rita Vidi
Vidi Rita író, gondolkodásmód tanácsadó, időgazdálkodás szakértő, és még sok minden más is :).
https://jovomenok.com

Vélemény, hozzászólás?