Hírek IT Digital

ITM: mentorok segítik az információs technológiákkal foglalkozó cégeket

Az INPUT Program keretében országos önkéntes mentorhálózat épül ki az információs és kommunikációs technológiákkal foglalkozó (IKT) cégek és ötletgazdák támogatására, a mentorok első csoportja pénteken, Budapesten veszi át a szakmai képzés elvégzését elismerő okleveleket – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium pénteken az MTI-vel.

A közleményben megjegyezték: a jelenleg 39 főből álló mentorhálózat 15 tagja több napos szakmai képzést követően szerzett okleveles mentori elismerést.
A program célja, hogy összetett szolgáltatásaival, szakértői segítségével, illetve kapcsolati hálóján keresztül hozzájáruljon a közép-magyarországi régión kívüli IKT startup ökoszisztémák fejlődéséhez, ösztönözze az innovatív vállalkozások elindítását, elősegítse a magyar cégek sikeres külpiaci szereplését – ismertette a minisztérium.
A mentorhálózat fél éven át térítésmentes szolgáltatást biztosít a vállalkozások és ötletgazdák számára.
A szigorú feltételek alapján kiválasztott mentoroknak rendszeres képzéseken kell részt venniük annak érdekében, hogy szakmailag megalapozott és naprakész segítséget nyújthassanak mentoráltjaiknak.
Solymár Károly Balázs infokommunikációért felelős helyettes államtitkár az oklevelek átadása kapcsán a közlemény szerint kiemelte, az elvégzett képzések garantálják, hogy a mentorok megfelelő szakmai tudást szerezzenek.
A programba folyamatosan várják a mentorok és a mentorálást igénylők jelentkezését.
A közleményben a minisztérium arra is kitért, hogy a tervek szerint az év végéig további három turnusban kaphatnak oklevelet a mentorok.

---***---

Vállalkoznál, de hemzsegnek a megválaszolatlan kérdések a fejedben?

IRÁNYTŰ - Töltsd le MOST és AZONNAL felkészültebb leszel:

Iránytű 2021 instant infócsomag vállalkozásról>>

---***---
admin
Vidi Rita, a jovomenok.com főszerkesztője, író, tanácsadó
https://jovomenok.com