Hírek Társadalom

Jávorantilop született a debreceni állatkertben

Debrecen, 2019. június 6., csütörtök (MTI) – Jávorantilop született a debreceni állatkertben, születésével héttagúra bővült a jávorcsalád – közölte az állatkert igazgatója csütörtökön a helyszínen sajtótájékoztatón.

Nagy Gergely Sándor azt mondta, a világ egyik legnagyobb antilopfaja, a jávorantilop ritka előkelőség a magyar állatkertekben. Csak a győri állatkertben és Debrecenben tartják, viszont egyedül ez utóbbiban születnek évről évre jávorbébik.
Az ország legnagyobb jávorantilop-csordája idén a nyár első napján örvendeztette meg a debreceni állatkert látogatóit. Születésével hét tagúra bővült a jávorcsalád. A kis üsző jó egészségnek örvend, kitűnő étvágya van és testvérei nagy örömére igen játékos – ismertette a részleteket az igazgató megemlítve, hogy csütörtöktől a látogatók is láthatják az állatkert Afrika-panoráma kifutójában.
Az eredetileg Afrika száraz, füves és ritkás fákkal tarkított szavannáiról származó jávorantilop (Taurotragus oryx) a tülkösszarvúak családjába tartozó kérődző. Egy kifejlett jávorantilop bika akár az egy tonnás súlyt és a 180 cm-es marmagasságot is elérheti.
Leginkább élőhelyének pusztulása fenyegeti, valamint ízletes húsa, erős bőre és mutatós trófeája miatt az orvvadászok kedvelt célpontja, ezért szerepel a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) Vörös Listáján – magyarázta Nagy Gergely Sándor.

Jávorantilop született a debreceni állatkertben
Debrecen, 2019. június 6.
A Debreceni Állat- és Növénykert június 1-jén született nõstény jávorantilopja (Taurotragus oryx) anyja mellett a sajtóbemutató napján, 2019. június 6-án.
MTI/Czeglédi Zsolt

btár \ brr

MTI 2019. június 6., csütörtök 11:44

Borítón: Debrecen, 2019. június 6.
A Debreceni Állat- és Növénykert június 1-jén született nõstény jávorantilopja (Taurotragus oryx) a sajtóbemutató napján, 2019. június 6-án.
MTI/Czeglédi Zsolt

Rita Vidi
Rita Vidi
Vidi Rita író, gondolkodásmód tanácsadó, időgazdálkodás szakértő, és még sok minden más is :).
https://jovomenok.com

Vélemény, hozzászólás?