Hírek Kultúra

Júliusban rendezik a Fesztivál Akadémiát

Budapest, 2019. május 7., kedd (MTI) – Július 20. és 28. között rendezik meg a Fesztivál Akadémia Budapest elnevezésű kamarazenei programsorozatot, amelyen a koncertek mellett zenés séta, előadások, fotókiállítás és kerekasztal-beszélgetések is várják az érdeklődőket.

A hangversenyeknek a Zeneakadémia, a III. Fehér Ilona Hegedűversenynek a Hagyományok Háza, a kísérőprogramoknak többek között könyvtárak, az Országház kupolacsarnoka és a Széchenyi Gyógyfürdő és Uszoda ad otthont.
Ez a fesztivál nemcsak azért fontos, mert nyaranta színpadára állítja a világ legnagyobb muzsikus egyéniségeit a magyar fővárosban, hanem azért is, mert szerepet vállal a jövő zenészeinek kiválasztásában és pályaközelbe juttatásában – mondta el Fekete Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára a fesztivált bemutató keddi sajtótájékoztatón Budapesten.
Hozzátette: a fesztivál idén is három pillérre épül, tehát a világ legjelentősebb művészei adnak kamarazenei hangversenyeket, amelyeknek műsora korokon és stílusokon ível át, nemzetközi professzorok tartanak mesterkurzusokat, emellett megrendezik a 19 év alattiaknak a III. Fehér Ilona Hegedűversenyt.

bse \ pmg \ kvs

MTI 2019. május 7., kedd 12:15

admin
Vidi Rita, a jovomenok.com főszerkesztője, író, tanácsadó
https://jovomenok.com