Hasznos

Kicsi a fürdőszobád? 5 apró trükk a praktikus helykihasználásra

A fürdőszoba tervezés talán az egyik legnehezebb része a házépítésnek, hiszen a legkisebb helyiségről van szó, amit kényelmesen, de praktikusan kell berendezni. Íme néhány praktikus fürdőszoba ötlet:

1. Mosdó és mosdópult

A mosdó arra való, hogy kis mennyiségű “elhasznált víz” távozzon el rajta keresztül. Ehhez miért lenne szükség óriási gránit mosdópultra? Vannak nagyon helyes, kis méretű mosdók, amik ugyanolyan csinosak, mint gigantikus méretű társaik.

2. Fürdőszoba tükör

Bátran használj nagy méretű tükröt a fürdőszoba építésnél, hiszen a fürdőszoba ötletek között az egyik legkevésbé helyfoglaló, ám annál hasznosabb ötlet a nagy tükör! Léteznek már világító tükrök, tükörcsempék és tükör mozaik fürdőszoba burkolatok is!

3. Fürdőszobaszekrény

A fürdőszobában általában csak törölközőket, kozmetikai cikkeket tárolunk, ezért a lehető legminimálisabb szekrényre van szükség. Gondold át, mit akarsz benne tárolni! Ha mégis szükséged van fürdőszobai tárolásra, akkor gondolkozz kicsi, de mennyezetig érő szekrényben!

4. Fürdőkád és zuhanyfülke

A kis fürdőszobákban praktikus megoldás lehet a sarokkád, ami nem foglal akkora helyet, mint a hagyományos társa. Még ebből is le tudsz adni, ha megbarátkozol az ülőkád gondolatával, vagy a kád helyett zuhanyfülkében gondolkozol. A zuhanyfülkét magad is megépítheted, nem szükséges készen megvásárolni!

5. Fürdőszoba szellőztetés

A nap mint nap kialakuló pára szellőztetéséről is gondoskodni kell, hiszen a levegőtlen, vizes helyiségekben penész ütheti fel a fejét. Egy kicsike ablak mindenképpen ajánlott, a törölköző radiátor pedig nem csak megszárítja a törölköződet, de puhává is varázsolja azt!

Ezekkel az apró fürdőszoba ötletekkel a fürdőszobád ugyanolyan csinos lehet, mint az ismerősödé, igaz, te táncolni nem fogsz benne, csak énekelni…

admin
Vidi Rita, a jovomenok.com főszerkesztője, író, tanácsadó
https://jovomenok.com