IT Digital

Kihirdették az okosváros-ötletverseny győzteseit

Budapest, 2019. március 25., hétfő (MTI) – Kihirdették a Mathias Corvinus Collegium és a T-Systems közös, egyetemistáknak szóló okosváros-ötletversenyének (Smart City Challenge) eredményét – közölték az MTI-vel hétfőn a szervezők.

A fődíjat a Budapesti Corvinus Egyetem You better recycle! csapata vihette el, második lett a Policy designers csapat, a 3. pedig az Széchenyi István Egyetem Ötlet, maradhat? elnevezésű csapata.
A döntőbe jutott öt csapatnak Zalaegerszeg városára szabott smart city megoldásokat kellett kidolgozniuk és szakértők segítségével tökéletesíteniük.
A tájékoztatás szerint a csapatok a jelenleg Magyarországon is zajló fejlesztéseken túl további kreatív ötleteket hoztak olyan témakörökben, mint a napi munkahelyi ingázás problémájának megoldása, az utasforgalmat jelző szoftverfejlesztés, a közüzemi adatok figyelésére és közösségépítésre egyaránt használható közös platform, vagy az okos irodaházakkal és szemléletformálással kapcsolatos egyedi megoldások. A döntőben ezeket az elgondolásokat kellett egy konkrét város, Zalaegerszeg fejlesztési céljaihoz igazítaniuk. A közlemény szerint a versenyzők ötleteiből a szakértőkkel közösen továbbfejlesztett tervek beépülnek a következő időszak városfejlesztési folyamataiba.
A háromfordulós verseny nyertesei a T-Systems jóvoltából részt vehetnek az áprilisi Startup Safarin Budapesten, valamint a barcelonai Smart City World Congress kiállításon.

hvk \ egr \ gkv

MTI 2019. március 25., hétfő 9:37

admin
Vidi Rita, a jovomenok.com főszerkesztője, író, tanácsadó
https://jovomenok.com