Vélemény

L. Ritók Nóra – Az is baj, hogy nem nagyon lehet már hinni semmiben

L. Ritók Nóra, az Igazgyöngy Alapítvány szakmai vezetője, és az Igazgyöngy Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója, akit a mélyszegénység és a gyermekszegénység elleni küzdelem arcaként ismerünk, a kormány, iskolákat érintő járványügyi intézkedésekről adott hangot véleményének, a saját Facebook oldalán.

Mint írja: “Nagy indulatokat váltott ki sok emberből, nézem, hallgatom, mindenki kritizálja, nem jól van így, semmiképp sem.” De felteszi a kérdést is: vajon hogyan lehetne mégiscsak jól csinálni?

Végigveszi a variációkat: home office-os szülők tanítsák megint a gyerekeiket? Esetleg osszák szét a diákokat délelőttre-délutánra? De ehhez nincs elég munkaerő. Esetleg induljanak csak el az első évfolyamok (általános iskola első osztály, 9. osztályok)?

Írásában visszatekint arra, hogy a nyár egyáltalán nem volt elég arra, hogy az iskolarendszer felkészüljön a karantén-oktatásra, mert “tele vagyunk bizonytalansággal, és jó megoldást ebben nagyon nehéz adni. Íróasztal mellől biztosan nem fog menni….a gyakorlatban dolgozók tapasztalataira nagy szükség lenne.” – mondja.

Aztán mondanivalója egy, nemcsak oktatással kapcsolatos következtetésre fut ki: “No, meg szerintem az is baj, hogy nem nagyon lehet már hinni semmiben. És ez nemcsak a járvánnyal kapcsolatban van így, mondjuk a fertőzöttek számát illetően, hanem szinte mindenben. Azt hiszem, itt most ez a legnagyobb kockázat.”

A teljes posztot itt találod:

 

Borítókép forrása: pixabay.com

---***---

Vállalkoznál, de hemzsegnek a megválaszolatlan kérdések a fejedben?

IRÁNYTŰ - Töltsd le MOST és AZONNAL felkészültebb leszel:

Iránytű 2021 instant infócsomag vállalkozásról>>

---***---
admin
Vidi Rita, a jovomenok.com főszerkesztője, író, tanácsadó
https://jovomenok.com