Hírek Társadalom

Magyar fejlesztésű alkalmazást népszerűsít Monspart Sarolta a tájfutás világnapján

Budapest, 2019. május 14., kedd (MTI) – Magyar fejlesztésű családbarát alkalmazást népszerűsít Monspart Sarolta tájfutó világbajnok, 34-szeres magyar bajnok a sportág világnapján szerdán, a Gellérthegyen.

Balázsné Krasznai Orsolya, a Magyar Tájékozódási Futó Szövetség (MTFSZ) elnökségének tagja az MTI-nek elmondta: olyan turisztikai attrakciót fejlesztettek, amellyel reményeik szerint sok embert, leginkább fiatalokat és kisgyerekes családokat tudnak majd kicsalni a természetbe.
“Az egésznek az alapját természetesen a tájfutás adja, lényege az erdőbe vagy parkba kihelyezett ellenőrzőpontok megkeresése térkép alapján. Az eszköze azonban nem a hagyományos papírtérkép, hanem annak telefonra letölthető formája” – mondta. Hozzátette: a térképen bejelölt pontok megtalálását QR-kódok leolvasásával lehet igazolni.
Krasznai Orsolya közölte: az alkalmazás rendkívül egyszerű, semmiféle előképzettségre nincs szükség, így még azok is könnyen eligazodhatnak rajta és használhatják, akik először próbálják ki.
“Ráadásul a tevékenység időkorlátokhoz sincs kötve, tehát a futás sem kötelező, lehet sétálva is teljesíteni a távot” – emelte ki.
Hozzátette: miután az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) előremutató családbarát programnak ítélte a fejlesztést, jelentős anyagi támogatást nyújtott.
A szerdai rendezvény központja a Gellérthegyen a Búsuló Juhász Étteremmel szemközti füves terület lesz. A program 15-től 18 óráig tart.

ske \ sgr \ sag

MTI 2019. május 14., kedd 12:53

admin
Vidi Rita, a jovomenok.com főszerkesztője, író, tanácsadó
https://jovomenok.com