Társadalom

Megnyílt a Zalakarosi Fürdő felújított gyógykertje

Zalakaros, 2019. április 18., csütörtök (MTI) – Az első fürdőzők már birtokba vették csütörtök reggel a Zalakarosi Fürdő teljes körűen felújított gyógykertjét és az ott található medencét, amit a gyógycentrumot érintő felújítás első ütemeként avattak fel.

Cziráki László, a Zalakarosi Fürdő vezérigazgatója a csütörtöki átadáson elmondta: tavaly ősszel kezdődött meg a fürdő területén a gyógycentrum és gyógykert rekonstrukciója a Szabadics Zrt. kivitelezésében.

A szabadtéri területen új gépészeti berendezést kapott a mintegy 300 négyzetméteres gyógyvizes medence, amelynek a teljes burkolatát is kicserélték, továbbá új térburkolatot és kerítést építettek, valamint növelték a zöldfelületet, amihez öntözőrendszert is kialakítottak. A részleg területén új ülő- és pihenőbútorokat is elhelyeztek.

A vezérigazgató az MTI kérdésére elmondta: a gyógykert melletti gyógycentrum fedett épületének átfogó rekonstrukciója várhatóan a nyári főszezonra készül el. A teljes felújítás mintegy 800 millió forintba kerül, ebből közel 80 millió forint volt a most megnyitott szabadtéri terület rekonstrukciójának költsége.

Zalakarosi Fürdõ
Zalakaros, 2019. április 18.
A Zalakarosi Fürdõ teljes körû rekonstrukción átesett gyógykertje 2019. április 18-án. A szabadtéri területen új gépészeti berendezést kapott a mintegy 300 négyzetméteres gyógyvizes medence, amelynek a teljes burkolatát is kicserélték, továbbá új térburkolatot és kerítést építettek, valamint növelték a zöldfelületet, amihez öntözõrendszert is kialakítottak. A részleg területén új ülõ- és pihenõbútorokat is elhelyeztek. A beruházás értéke közel 80 millió forint volt.
MTI/Varga György

blb \ gfp

MTI 2019. április 18., csütörtök 10:52

Borítón: Zalakaros, 2019. április 18. A Zalakarosi Fürdõ teljes körû rekonstrukción átesett gyógykertje a medencével 2019. április 18-án. A szabadtéri területen új gépészeti berendezést kapott a mintegy 300 négyzetméteres gyógyvizes medence, amelynek a teljes burkolatát is kicserélték, továbbá új térburkolatot és kerítést építettek, valamint növelték a zöldfelületet, amihez öntözõrendszert is kialakítottak. A részleg területén új ülõ- és pihenõbútorokat is elhelyeztek. A beruházás értéke közel 80 millió forint volt.
MTI/Varga György

admin
Vidi Rita, a jovomenok.com főszerkesztője, író, tanácsadó
https://jovomenok.com