Élővilág Hírek

Mesterséges fecskefészket szereltek fel egy újpesti általános iskolában

A klímaváltozás számos következménnyel jár, melyek közül az egyik a fecskék számának súlyos csökkenése. A fecske sárból építi a fészkét, ami aszályos időkben sajnos nem lehetséges. Sokan emellett leverik a fecskék fészkeit, mondván, hogy a madarak odapiszkítanak a ház mellé. Pedig a fecske védett állat, ezért költési időszakban tilos leverni a fészkét!

Tanuljunk meg ehelyett együtt élni kis vendégeinkkel és ha tehetjük, szerezzünk be magunk is egy mesterséges fecskefészket! A madárpiszok ellen úgynevezett “fecskepelenka” a bevált módszer, az iskola falára felszerelt műfészekhez fecskepelenka is tartozik, ami nem engedi, hogy a madarak a nem kívánt helyekre piszkítsanak.

Mesterséges fecskefészket szereltek fel egy újpesti általán
Budapest, 2019. április 30.
Az Újpest Állat- és Természetvédelmi Egyesület önkéntese kerámiából készült mesterséges fecskefészket szerel fel egy újpesti általános iskola eresze alá 2019. április 30-án. A madármentõk így segítik az évrõl évre csökkenõ fecskék tavaszi fészekrakását.
MTI/Koszticsák Szilárd

Borítón: Budapest, 2019. április 30.
Az Újpest Állat- és Természetvédelmi Egyesület önkéntese kerámiából készült mesterséges fecskefészket mutat felszerelése elõtt egy újpesti általános iskolában 2019. április 30-án. A madármentõk így segítik az évrõl évre csökkenõ fecskék tavaszi fészekrakását.
MTI/Koszticsák Szilárd

Rita Vidi
Rita Vidi
Vidi Rita író, gondolkodásmód tanácsadó, időgazdálkodás szakértő, és még sok minden más is :).
https://jovomenok.com

Vélemény, hozzászólás?