Időjárás

Pénteken országszerte napos idő várható

Időjárási helyzet Európában
—————————
A Baltikum térségében örvénylik az a ciklon, amelynek hullámzó frontrendszere meghatározza Közép-Európa időjárását; környezetében általában sok a felhő, és több helyen fordul elő zápor, zivatar. A front előoldalán dél felől meleg levegő érkezik a szárazföld középső és délkeleti vidékei fölé, emiatt arrafelé általában 29 és 34 fok közé melegszik fel délutánra a levegő. Ennél melegebb kontinensünkön csak néhol a Földközi-tenger környékén fordul elő. Északon, északnyugaton hűvösebb az idő, többnyire 17 és 25 fok között alakulnak a csúcsértékek, de Skandinávia északi részein helyenként a 10 fokot sem éri el a hőmérséklet a délutáni órákban. Az átvonult hidegfront mögött kezdetben változó nedvességtartalmú, majd pénteken már szárazabb léghullámok érkeznek a Kárpát-medence fölé.

Várható időjárás az ország területén péntek estig
————————————————–
Csütörtökön a több-kevesebb napsütés mellett továbbra is főként északon maradhat vastagabb a felhőzet, és fordulhat még elő kisebb eső, zápor, északkeleten zivatar is. Estétől egyre inkább az ország délnyugati felén valószínű szórványosan zápor, zivatar, utóbbi főként a Dél-Dunántúlon. Éjszaka északnyugat felől fokozatosan csökken a felhőzet, és pénteken már országszerte napos idő várható kevés gomolyfelhővel, csapadék nélkül. A nyugati szél péntek napközben helyenként megélénkül, de zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 20 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 27 és 32 fok között alakul.

kf \ bil \ gkp

MTI 2019. augusztus 8., csütörtök 15:24

Rita Vidi
Rita Vidi
Vidi Rita író, gondolkodásmód tanácsadó, időgazdálkodás szakértő, és még sok minden más is :).
https://jovomenok.com

Vélemény, hozzászólás?