Hírek Kultúra

Random Trip – Tízéves születésnapi koncert a Budapest Parkban

Budapest, 2019. június 2., vasárnap (MTI) – Tizedik születésnapját ünnepli június 6-án a Budapest Parkban az improvizációra épülő, műfajokon átívelő, különleges könnyűzenei produkció, a Random Trip.

A jubileumi fellépésen a hazai élvonal képviselői közül ott lesz többek között Sena, Tátrai Tibor, Vitáris Iván, Saiid, MC Kemon, mellettük a világhírű Basement Jaxx, a Sigma és a Jamiroquai néhány zenésze is – közölték a szervezők az MTI-vel. Mint írták, Delov Jávor, a Random Trip művészeti vezetője és dobosa néhány dal erejéig Derrick McKenzie-nek, a Jamiroquai világhírű dobosának engedi át a dobfelszerelést.
A zenei szabadság játszóterét, a határtalan jammelés és a minőségi zene olvasztótégelyét egy évtizede indította útjára Delov Jávor és Dj Q-cee. Az elmúlt években széles skáláról fordultak meg mellettük hazai és külföldi előadók és zenészek a legeltérőbb korosztályokból és műfajokból. A korábbi külföldi közreműködők között volt mások mellett Zalon Thompson, Dub FX és Valerie Maxfield (Freestylers) is. A Random Trip eddig egy stúdiólemezt készített, a Zenehíd 2017-ben jelent meg.
A június 6-i estén egy kisszínpad is lesz, amelyen 18 órakor minifesztivál indul: Delov Jávorék a Random Tripen valaha megfordult összes zenészt meghívták egy laza, kötetlen rögtönzésre, így akár több tucat muzsikus közreműködésével idézhetik fel a Random korai éveiből a klubbulik hangulatát.
A nagyszínpad fellépői: Derrick McKenzie (Jamiroquai; dob), Vula Malinga és Brendan Reilly (Basement Jaxx; ének), DTale (Sigma; ének, konga), Sena (Irie Maffia; ének), Tátrai Tibor (Tátrai Band, Boom Boom; gitár), Vitáris Iván (Ivan and the Parazol; ének), Saiid (Akkezdet Phiai; rap), MC Kemon (Irie Maffia; rap), Heincz Gábor Biga (ének, gitár), Szebényi Dániel (Kowalsky meg a Vega; billentyű, ének), Cséry Zoltán (Patché, Barabás Lőrinc Quartet; billentyű), Bata István (Sena, Kéknyúl; basszusgitár), Vígh Arnold (basszusgitár), DJ Q-Cee (lemezjátszó, beatbox), Delov Jávor (dob).

bgu \ brr \ bsa

MTI 2019. június 2., vasárnap 10:57

Rita Vidi
Rita Vidi
Vidi Rita író, gondolkodásmód tanácsadó, időgazdálkodás szakértő, és még sok minden más is :).
https://jovomenok.com

Vélemény, hozzászólás?