Időjárás

Reggel mérsékelt légmozgásra, fátyol- és gomolyfelhőkre ébredünk

Időjárási helyzet Európában
—————————

Lengyelország északi része fölött ciklon örvénylik, emiatt arrafelé, valamint a Skandináv-félsziget nagy részén erősen felhős az ég, és a frontok mentén több helyen esik az eső, záporeső. Sekély ciklon alakítja az időjárást Nyugat-, Délnyugat-Európában, így Franciaország déli területén és a Földközi-tenger nyugati medencéjében is erőteljes a gomolyfelhő-képződés, záporok, zivatarok alakulnak ki. Nyugodtabb az idő délen és keleten, ahol anticiklonális hatások érvényesülnek, ott a hajnali pára- és ködfoltok feloszlása után sokat süt a nap, csapadékról nem érkezik jelentés. A legmagasabb nappali hőmérséklet kontinensünk északi és nyugati vidékén 11 és 20, keleten és délen pedig többnyire 25 és 32 fok között változik, sőt Spanyolország déli tájain a délutáni órákra néhol 34 fokig melegszik fel a levegő. Szerda estig a Kárpát-medence fölé többnyire száraz, kissé melegebb levegő áramlik, erősödik a nappali felmelegedés.

Várható időjárás az ország területén szerda estig
————————————————-

A napsütés mellett kedden általában kevés, szerdán több fátyol- és gomolyfelhőre számíthatunk. Csapadék nem várható. Éjszaka a többnyire derült ég alatt helyenként pára-, illetve ködfoltok képződnek, amelyek reggel feloszlanak. Nagyrészt mérsékelt marad a légmozgás, a Kisalföldön kedden délután lehet helyenként élénk a déli, délkeleti szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 7 és 13 fok között valószínű, de a hidegre hajlamos területeken kissé hűvösebb is lehet.
A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 23 és 28 fok között alakul.

kf \ bBAB \ bzt

MTI 2019. szeptember 10., kedd 16:18

Rita Vidi
Rita Vidi
Vidi Rita író, gondolkodásmód tanácsadó, időgazdálkodás szakértő, és még sok minden más is :).
https://jovomenok.com

Vélemény, hozzászólás?