Élővilág Hírek

Sikeres akció az erdők világnapján: faölelési rekord született

Az erdők világnapján (március 21-én) egy országos program keretében faölelési rekord született. A Nimród Kerek-Erdő Egyesület által kezdeményezett – az Agrárminisztérium, az ÉSZAKERDŐ Zrt. és az Andreas Stihl Kft. által támogatott – programhoz több ezren csatlakoztak. Több mint 6500-an juttatták el faölelés közben készített fotóikat és videóikat, amely országos rekord lett.

Az akció célja egyrészt figyelemfelhívás volt az erdők veszélyeztetettségére, másrészt a fák fontosságára.
„Az erdő az általa biztosított haszonvételi lehetőségekkel, illetve számos egyéb közérdekű, védelmi és közjóléti szolgáltatásai révén az egyik legfontosabb természeti erőforrásunk, kiemelkedő jelentőségű nemzeti kincsünk” – mondta Puskás Mihály, az esemény ötletgazdája. Az erdők világnapján ezévben az erdők és az oktatás kapcsolata állt a rendezvények középpontjában: Tanuld meg szeretni az erdőt!

Az esemény szervezői azt kérték a résztvevőktől, hogy bárhol is legyenek a világban, március 21-én álljanak meg egy perce és szorosan öleljenek át egy fát, erről készítsenek egy fotót és azt küldjék el egy meghatározott e-mail-címre, vagy töltsék fel azt közösségi oldalaikra.

Az érdeklődés minden előzetes várakozást felülmúlt. Az ország összes megyéjéből, sőt, még az országhatáron kívülről is érkeztek képek és videók. Az eredmény egyedülálló, sikerült az egy napon, több helyszínen történő legnagyobb létszámú faölelés országos rekordjának felállítása.

Faölelő rekord
Faölelő rekord montázs

A szervezők mindenkinek köszönik a felhívásban való részvételt.

admin
Vidi Rita, a jovomenok.com főszerkesztője, író, tanácsadó
https://jovomenok.com