Hírek Időjárás

Szeles, meleg napok kevés esővel, záporral

Hétfőn szeles, tavaszias időre, sok napsütésre készülhetünk, csapadék napközben nem várható, majd estétől nyugat felől megnövekszik a felhőzet és egyre többfelé eshet.

Hajnalban néhol északon pára-, ködfoltok képződhetnek. Az élénk délnyugati szél megerősödik, nyugaton viharossá fokozódhat. Délután 14-20 fokot mérhetünk.

Nem érvényesül fronthatás.

Kedden hidegfront vonul át felettünk. A változóan felhős idő mellett hajnalban délen és keleten, napközben nyugaton alakulhat ki kisebb eső, zápor. A nyugatira forduló szél feltámad, az északi megyékben helyenként viharossá fokozódik. A hajnal fagymentes lesz, délután 10-15 fok valószínű.

Szerdán délelőtt még többfelé lehet eső, zápor, de délután már napos idő ígérkezik, sehol nem valószínű csapadék. A délies szelet a Dunántúlon élénk, erős lökések kísérhetik, napközben 10-15 fok körvonalazódik.

Csütörtökön keleten naposabb, nyugaton felhősebb idő valószínű. Erős, viharos délnyugati szélben lehet részünk, 16-20 fokig melegszik a levegő.

Pénteken tetőzik a meleg, 12-22 fokos maximumokra van kilátás. A továbbra is szeles időben nyugaton, majd estétől többfelé záporok alakulhatnak.

admin
Vidi Rita, a jovomenok.com főszerkesztője, író, tanácsadó
https://jovomenok.com