Társadalom

Szódabikarbóna helyett mosószódát árultak egy XIII. kerületi boltban

Budapest, 2019. július 2., kedd (MTI) – Szódabikarbóna helyett tévedésből mosószódát árultak a XIII. kerület, Katona József utcában található, zömmel csomagolásmentes Ligeti Boltban – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) kedden az MTI-vel.

A közleményben felhívták a figyelmet, a mosószóda lúgos kémhatású anyag, amely a bőrre, nyálkahártyára kerülve felmaródást okoz. Lenyelése után égő érzés jelentkezik a szájüregben, a garatban, a gyomorban, és nyálzás, erős hasi fájdalom, sípoló légzés léphet fel.
Az NNK arra kéri azokat, akik fogyasztottak a tévedésből árusított mosószódából, hogy feltétlenül forduljanak orvoshoz.
Az ügyben vizsgálatot indított a Fővárosi Kormányhivatal is – tették hozzá.
A Ligeti Bolt a honlapján azt írta, június 18. és július 1. között árusították a mosószódát szódabikarbóna helyett.
A téves forgalmazás oka az volt, hogy a beszállító a megrendelt 25 kilogrammos szódabikarbóna helyett hasonló kiszerelésű mosószódát szállított – tudatták.
Közölték, a termék forgalmazását azonnali hatállyal felfüggesztették, a kimért szódabikarbóna forgalmazásának megszüntetését pedig fontolóra veszik.
A bolt arra kéri a vásárlókat, hogy aki a boltban ez időszak alatt szódabikarbónát vett, az vagy csak tisztítószerként használja, vagy vigye vissza a boltok valamelyikébe, ahol visszaveszik.

blni \ bpt

MTI 2019. július 2., kedd 12:12

Rita Vidi
Rita Vidi
Vidi Rita író, gondolkodásmód tanácsadó, időgazdálkodás szakértő, és még sok minden más is :).
https://jovomenok.com

Vélemény, hozzászólás?