Hírek Időjárás

Szombaton gomolyfelhős, napos idő várható

Budapest, 2019. június 7., péntek (MTI) – Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Időjárási helyzet Európában
—————————

Kontinensünk északi és nyugati területén ciklonok és frontjaik határozzák meg az időjárást, ezért erősen felhős az ég, a frontok mentén többfelé esik az eső, záporeső.
Sekély ciklonális mező található Közép-Európa fölött, emiatt a több-kevesebb napsütés mellett gomolyfelhők képződnek, és elszórtan záporok, zivatarok alakulnak ki.
Kelet-Európa és Németország időjárását anticiklonális hatások alakítják, a leszálló légmozgásoknak köszönhetően általában kevés a felhő, sokat süt a nap, csapadékról csak elvétve érkezik jelentés.
A legmagasabb nappali hőmérséklet szárazföldünk nyugati és északi részén, valamint az Ural előterében többfelé 20 fok alatt, délen és a középső tájakon többnyire 22 és 28 fok között változik. A legmelegebb kontinensünk keleti felén van. A délutáni órákra még Svédország és Finnország nagy részén is 25 és 31 fok közé melegszik fel a levegő. Szombat estig a Kárpát-medence fölé egyre szárazabb, eleinte melegebb, majd kissé hűvösebb léghullámok érkeznek, gyengül a csapadékhajlam.

Várható időjárás szombat estig
——————————

Éjszaka csökken a felhőzet, de északkeleten még több lesz a felhő, és ott zápor is lehet. Szombaton gomolyfelhős, napos idő várható, főként északkeleten, keleten alakulhat ki helyenként zápor, zivatar. Eleinte a délnyugati, szombaton az északnyugatira forduló szél megélénkül, az Észak-Dunántúlon meg is erősödik. Zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 19 fok között valószínű.
A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 26 és 31 fok között alakul.

kf \ bBAB \ ppd

MTI 2019. június 7., péntek 16:14

Rita Vidi
Rita Vidi
Vidi Rita író, gondolkodásmód tanácsadó, időgazdálkodás szakértő, és még sok minden más is :).
https://jovomenok.com

Vélemény, hozzászólás?