Közösség

Tereplovagló tanpályát adtak át Rákoscsabán

Budapest, 2019. május 16., csütörtök (MTI) – Tereplovaglást szimuláló tanpályát adtak át csütörtökön Rákoscsabán, a Monte Vigo Szabadidő Centrumban.

Huszár Gábor, a lovasközpont alapító-tulajdonosa az ünnepélyes pályaavatón emlékeztetett: a Monte Vigo Sportegyesületnél 2017-ben a fővárosban elsőként indult el a nemzeti lovaskultúra oktatása. Hozzátette: mindez a Kelet-Pesti Tankerületi Központ együttműködésével valósulhatott meg. Elmondta, a program keretében a XVII. kerületi Czimra Gyula általános iskola 54 alsó tagozatos diákja három tanév alatt a mindennapos testnevelés keretein belül ismerkedik meg lovagláshoz szükséges elméleti és gyakorlati ismeretekkel.
Huszár Gábor kifejtette, mivel a Monte Vigo SE fedett lovardával is rendelkezik, így a növendékek 7000 négyzetméteren, nyolc kiépített pályán egész évben gyakorolhatnak.
“A fejlődésünk folyamatos, így most egy olyan 1500 négyzetméteres tereplovagló pályával bővültünk, ahol a gyerekek épített akadályok között, biztonságos és kontrollható körülmények mellett ismerkedhetnek meg a tereplovaglás talajviszonyaival” – fogalmazott a rákoscsabai lovarda tulajdonosa.
Dunai Mónika, a térség fideszes országgyűlési képviselője rövid beszédében felhívta a figyelmet arra, hogy Rákosmente a főváros legnagyobb kiterjedésű kerülete, ahol sok fiatal család él, sok gyermek születik, ezért is különösen fontos, hogy számukra az aktív sportolási lehetőségek gazdag kínálatát biztosítsák.
“Jó példa, hogy egy sportegyesület álmodik egy nagyot, alkot egy programot a kerületi gyermekekért, s a lovaskultúra-oktatás népszerűsítéséhez partnereket, támogatókat is talál” – állapította meg a képviselő, aki a helyi önkormányzat és a KLIK mellett a sportállamtitkárságnak külön köszönetet mondott azért, hogy a mintaprogramon túl a lovassportok utánpótlásneveléséhez is támogatást nyújt az egyesületnek.
A tanpályát Sárfalvi Péter sportlétesítményekért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár avatta fel. Köszöntőjében felidézte: a sportot kiemelt ágazatként kezeli a kormány, s ennek egyik fontos pillére a sportlétesítmény-fejlesztés.
“Gratulálok, mert tudatos, előre tervezett építkezés nyomán egy csodálatos lovaskomplexum jött itt létre, amely úgy érzem, hogy ezzel az új tanpályával vált teljessé” – jelentette ki a helyettes államtitkár. Hozzáfűzte: biztos abban, hogy ez a beruházás meg fog térülni, és örül annak, hogy a gyerekek az oktatás során a lovaglás mellett a lovaskultúra alapjait is megismerhetik. Végül az egykori öttusázó maga is nyeregbe pattant, és lóháton végigment a tanpályán.

spgy \ slp \ skg \ gkv \ bpt

MTI 2019. május 16., csütörtök 13:47

Rita Vidi
Rita Vidi
Vidi Rita író, gondolkodásmód tanácsadó, időgazdálkodás szakértő, és még sok minden más is :).
https://jovomenok.com

Vélemény, hozzászólás?