Közösség

Új közösségi robogómegosztó indul a fővárosban

Budapest, 2019. július 3., szerda (MTI) – Jövő héttől ogre&co néven elektromos robogókból álló, új közösségi közlekedési szolgáltatást indít Budapesten az ogreco Kft. – közölte a magyar tulajdonú cég szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint a szolgáltatás 100 elektromos robogóval indul, és először a belvárosi közlekedésben lesz elérhető.
Az MTI kérdésére azt írták: a tervezett árbevételt üzleti titokként kezelik. A flotta bővítésével később a Nagykörúton kívüli területeken is elérhető lesz a szolgáltatás.
A kulcsnélküli közösségi elektromos robogó-megosztó rendszer mobilalkalmazáson keresztül lesz kezelhető. A letöltés és az online regisztráció után a felhasználók az applikáció térképének segítségével tudják majd kiválasztani és kezelni a hozzájuk legközelebb eső szabad járművet.
Közölték: a robogók végsebességét 43 kilométer/órára korlátozták a megengedett legnagyobb, 45 kilométer/órás sebességről, mert a tapasztalatok szerint a közlekedési lámpa rendszer Budapesten a 40 kilométer/órára van hangolva, így kevesebb lehet a várakozás a robogókkal.
A tájékoztatás szerint az ogremobilok használatát perc és kilométer alapon számolja el a szolgáltató, és nincs havi díja.

hvk \ gjé

MTI 2019. július 3., szerda 16:13

Rita Vidi
Rita Vidi
Vidi Rita író, gondolkodásmód tanácsadó, időgazdálkodás szakértő, és még sok minden más is :).
https://jovomenok.com

Vélemény, hozzászólás?