Hírek Kultúra

Vagabond Korzó hatodszor Dunaharasztiban

Budapest, 2019. május 29., szerda (MTI) – Immár hatodik alkalommal rendezik meg a Vagabond Korzó elnevezésű zenei fesztivált Dunaharasztiban. A június 1-jei, szombati eseményen mások mellett Sub Bass Monster, Ferenczi György és az 1-ső Pesti Rackák, valamint a Woodstock 50 Hungary zenekarai is fellépnek.

“Ez egy emberközeli fesztivál. Amikor elkezdtük, olyan fesztivált képzeltem el, amelyen műfajoktól függetlenül lehet együtt zenélni, illetve a közönségnek közelebbről meg tudjuk mutatni az előadókat és a hangszereket” – mondta Kőszegi Zsolt szervező, a Joe Cocker Coverband énekese az M1 aktuális csatorna szerda délelőtti műsorában.
A Vagabond Korzón idén kilenc színpadon lesznek koncertek, mintegy ötven produkcióval lehet találkozni. Kőszegi Zsolt kitért arra, hogy a népzenétől és a komolyzenétől a szvingen és a punkon át a rockig és a bluesig minden megtalálható a kínálatban.
Az idei esemény kiemelt fellépője Sub Bass Monster, aki este a Baktay téri nagyszínpadon ad koncerten. Zenél a Vagabond Korzón mások mellett még Ferenczi György és az 1-ső Pesti Rackák, Fekete Jenő és Horváth Misi, Krisz Rudi, az Infusion Trio, a Mojo, a Group’n’Swing, az Antekirtt és a Junkies is.
A dunaharaszti rendezvény az egyik állomása az ötven évvel ezelőtti woodstocki fesztivált felidéző Woodstock 50 Hungary országos turnéjának, ennek keretében ad koncertet a Lead Zeppelin, a Joe Cocker Coverband, a Stoned – 100%RollingStones, a Milagro (Santana Tribute) és a Sonia Joplin Live.
A zene mellett a Vagabond Korzón lesznek installációk, táncbemutató, graffiti live act, a gyerekeknek játszóház, arcfestés, népzene, kórus és verséneklés is.

bgu \ pmg

MTI 2019. május 29., szerda 10:45

Rita Vidi
Rita Vidi
Vidi Rita író, gondolkodásmód tanácsadó, időgazdálkodás szakértő, és még sok minden más is :).
https://jovomenok.com

Vélemény, hozzászólás?