Időjárás

Vasárnap napos időre számíthatunk, többfelé megélénkül a szél

Időjárási helyzet Európában:
—————————-
Izlandtól és Írországtól nyugatra és a Skandináv-félsziget fölött ciklonok örvénylenek. Hatásukra ott, valamint a hozzájuk tartozó frontok mentén erősen felhős az ég, és többfelé esik az eső, záporeső. Spanyolország keleti partvidékén pedig egy magassági hidegteknő okoz erőteljes gomolyfelhő-képződést és záporokat, zivatarokat. Ugyanakkor a Kárpát-medence fölött egy nagykiterjedésű anticiklon helyezkedik el. Területén a leszálló légmozgásoknak köszönhetően általában kevés a felhő, sokat süt a nap, számottevő csapadékról nem érkezik jelentés. A legmagasabb nappali hőmérséklet szárazföldünk északi részén többnyire 7 és 12, középen, illetve délkeleten több helyen 17 és 23 fok között változik. A legmelegebb kontinensünk délnyugati vidékein van, ahol a délutáni órákra 27 és 32 fok közé melegszik fel a levegő, sőt Franciaország délnyugati tájain 33 fokot is mérnek. Vasárnap estig a Kárpát-medence időjárását eleinte anticiklon alakítja, majd a nyugat-európai ciklon előoldalán már nedvesebb, továbbra is enyhe levegő érkezik térségünk fölé.

Várható időjárás az ország területén vasárnap estig:
—————————————————-
Éjszaka derült lesz az ég. Vasárnap nagyrészt derült, napos időre számíthatunk, csak délutántól növekszik meg nyugat felől a fátyolfelhőzet. Vasárnap estig csapadék nem várható. Szombaton néhol, vasárnap többfelé megélénkül a déli, délkeleti szél, amely vasárnap a Kisalföldön meg is erősödik.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 2 és 7 fok között alakul, de a fagyzugos helyeken 0, -1 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 19 és 24 fok között várható.

kf \ bil \ brr

MTI 2019. szeptember 21., szombat 16:24

admin
Vidi Rita, a jovomenok.com főszerkesztője, író, tanácsadó
https://jovomenok.com