Élővilág

Veresegyházon találtak otthonra cirkuszi oroszlánok

A Veresegyházi Medveotthonban leltek végleges otthonra romániai cirkuszi oroszlánok.

A nyolc felnőtt és a két kölyök oroszlán Magyarország legnagyobb nagymacska-kifutóját vehette birtokba hétfőn.
Kuli Bálint, a Veresegyházi Medveotthon igazgatója az oroszlánok hétfői bemutatkozása alkalmából az MTI-nek elmondta, hogy az állatok egy román vándorcirkusz “fellépői” voltak és a nagyragadozók cirkuszi bemutatásának ottani tiltása miatt kerültek Érdre. Ott azonban nem volt mód a tartásukra, így a medveotthon fogadta be őket. Az állatokat vasárnap szállították át új lakóhelyükre.
A nagymacska-kifutó külső része 1700 négyzetméteres, a belső 200. A kéthónapos kölyköket elkülönítve nevelik egy gondozó segítségével, a nagyközönség péntektől találkozhat a Veresegyházi Medveotthon új lakóival – tette hozzá.

A Veresegyházi Medveotthonban leltek végleges otthonra románi
Veresegyház, 2019. július 29.
Hányatott sorsú, romániai cirkuszi oroszlánok egyike a Veresegyházi Medveotthonban 2019. július 29-én. Az összesen nyolc felnõtt és a két kölyök oroszlán egy román vándorcirkusz “fellépõi” voltak. A nagyragadozók cirkuszi bemutatásának romániai tiltása miatt Érdre kerültek, ahol azonban nem volt mód a tartásukra, így a medveotthon fogadta be az oroszlánokat.
MTI/Máthé Zoltán

hda \ brr

MTI 2019. július 29., hétfő 13:29

Borítón: Veresegyház, 2019. július 29.
Hányatott sorsú, romániai cirkuszi oroszlánok kölykei a Veresegyházi Medveotthonban 2019. július 29-én. Az összesen nyolc felnõtt és a két kölyök oroszlán egy román vándorcirkusz “fellépõi” voltak. A nagyragadozók cirkuszi bemutatásának romániai tiltása miatt Érdre kerültek, ahol azonban nem volt mód a tartásukra, így a medveotthon fogadta be az oroszlánokat.
MTI/Máthé Zoltán

Rita Vidi
Rita Vidi
Vidi Rita író, gondolkodásmód tanácsadó, időgazdálkodás szakértő, és még sok minden más is :).
https://jovomenok.com

Vélemény, hozzászólás?