Akarat=Erő

Tudtad, hogy az emberek 95%-a sosem éri el az álmait és úgy öregszik meg, hogy egyre elkeseredettebb és frusztráltabb lesz?

Tudtad, hogy az, ahogyan reggel felkelsz és az, ahogyan este elalszol, már megmutatja, mennyire lehetsz sikeres ember?

És azt tudtad, hogy könnyedén fejlesztheted az akaraterődet, ezzel irányítva a sorsodat is?

Itt a fizikai világban az akaraterőd az, ami közvetlenül hatással lehet a sorsodra és az életed folyására, a veled történtekre és a sikereidre (meg persze a kudarcaidra is).

De miből áll össze az akaraterő? Mi ez? Csak jó erősen kell akarni és kész?

Hát nem. A jó erősen akarni olyan, mint a süket és a csengő esete. Semmit nem érsz el erőltetéssel, annak ellenére, hogy egy emberi erőről beszélünk. Okosan kell használni az akaraterőt – ez a trükk.

Oké, de hogyan? És mit? És mikor? És mennyire? És milyen lépéseken keresztül? És miért is?

Akaraterőre van szükséged a következő szituációkban:

– A belső, szellemi és lelki harmónia megteremtésében.

– Külső, téged körülvevő harmónia megteremtésében.

– Egészséged folyamatos megteremtésében.

– Sikerek, eredmények, elismerések és a folyamatos fejlődés megteremtésében.

– Másokra való hatásgyakorlás megteremtésében.

– Hatalom gyakorlásában.

Miből áll össze az akaraterő?

Akarni tudni kell
Akarni tudni kell

Az akaraterő a mentális, szellemi és lelki energiáid összességének megnyilvánulása itt, a fizikai világban. Nem lehet pusztán akaraterővel a Mennyországba (vagy az általad legcsodálatosabbnak vélt földöntúli, megváltást biztosító helyre, például következő sikeres és boldog életbe) jutni, de itt, a földi világban akaraterő nélkül nem lehet boldogulni. Vagyis lehet valamennyire, kérdés, hogy az neked elég-e az, amit „a gép dob”.

Az elégséges mennyiségű akaraterő gyakorlatilag csak a puszta túlélésre elég. De elég egy ballépés, egy elbambulás, és már arra sem.

Az akaraterő fejlesztése kisgyerekkortól kezdve fontos feladatunk kellene, hogy legyen, de életünk minden napján gyakorolnunk kellene ezt a mesterfogást, hiszen mindig új kihívásokkal szembesülünk. Lehet, hogy ide-oda lavírozol a problémák között és még élvezed is, de minden egyes eset után bár tapasztaltabb, valahogy mégis kevesebb leszel, mintha lemorzsolódnának rólad olyan részek, amik az erődhöz kellettek.

Ez törvényszerű, ha nem vagy felvértezve annak érdekében, hogy éppen, hogy az előbbiek ellenkezője történjen: mindenből táplálkozz, mindenből építkezz, minden által több és jobb legyél.

Az akaraterő egyben életerő is, csak az akaraterő egy tudatos cselekvéssor eredménye lehet, az életerő pedig ennek hozadéka, egy adottság lesz. Tehát a kettő nem szorosan ugyanaz, de nagyon szorosan összefüggnek.

Vigyázat! Az akaraterő nem akarnokságot, makacsságot, hisztérikus ragaszkodást jelent a céljaidhoz, hanem ezeknek pont az ellenkezőjét: erőszakosságtól és erőlködéstől mentes, gördülékeny haladást előre, az utadon.

Az emberiséget érintő, akaraterő hiányával összefüggő tipikus, anyagi világban megnyilvánuló problémák:

Most sorra veszem azokat a problémákat, amik közül, ha 2-3 jelen van az életedben, akkor biztosan nincs elég akaraterőd, és csak vegetálsz az életed viharában. Még kapaszkodsz, de ki tudja, hogy meddig bírod?

– Szét vannak esve a napjaid, csak tengsz-lengsz ide-oda, órákat elmolyolsz felesleges dolgokkal, eredmények nélkül. Végül is még élvezni is képes vagy ezt, csak hát tudod, hogy sehová sem haladsz.

– Ugyanazok a nagy céljaid, mint 5 éve, sőt, akár 10 éve is, és semmit nem értél el, amit szerettél volna.

– Anyagi gondjaid vannak, nem úgy alakul az egzisztenciád, ahogy szeretnéd. Úgy érzed, sokkal többet érdemelnél, de valahogy neked nem jut abból a sokkal többől.

– Jó pár érved van arra, hogy miért nem vagy olyan sikeres, mint amit valaha reméltél. Ilyen érvek, de inkább nevezzük kifogásoknak, például: egészségi állapot, mások törtetése, neked gyerekeid vannak, neked idős szüleid vannak, téged mindenki csak ki akar használni, te csak segíteni akarsz mindenkinek, te azt csinálod, amit szeretsz, és hát ezzel ennyi pénz és elismerés jár csak sajnos. De közben tudod, hogy ez kamu, önbecsapás, önámítás, mert ezeknek nem ellenérveknek kellene lenniük a sikerhez, hanem alapos indoknak!

– Kívülről és ránézésre sikeresnek tűnsz, de te tudod, hogy a szuper tárgyak, amikkel körbeveszed magad, csak álcák, és belül csak ürességet érzel.

– Naponta 20 percnél többet használod az okos telefonod okosfunkcióit.

– Nem tudod irányítani az idődet, halogatsz, késel, úgy érzed, mindenről lemaradsz, felmorzsolódsz.

– Közléskényszered van a közösségi média felületein, és alig várod, hogy valahol valamilyen jó kis eszmecserébe keveredj.

– Van egy csomó végzettséged, de egyiket sem használod igazából, viszont ennek ellenére már egy új képzési lehetőséggel szemezgetsz.

– Gyerekkori álmaid kísértenek, és nem tudod valóra váltani ezeket még most sem (pl. olyan autó, olyan otthon, olyan pár, olyan munka, olyan életstílus, stb.)

– Tudod, hogy mit akarsz, haladsz is felé, de mindig félsz, hogy valami letaszít az útról, és érzed, hogy ez a félelmed napról-napra erősebb.

– Sosem vagy elégedett az eredményeiddel, sosem dicséred meg magad, sosem állsz meg egy pillanatra, örülni.

– Ha jól is haladsz, valami mindig keresztbe tesz, kisebb-nagyobb akadályokat gördít, és te ezektől kiakadsz, szenvedsz, kínlódsz, problémázol rajtuk. Arra gondolsz, hogy másoknak biztosan könnyebb az életük. És igen, van, akiknek tényleg könnyebb. Ideje esetleg közéjük tartozni, nem gondolod? 🙂

– Ha valaki beszól, megbánt, vagy csak szívja az energiádat, napokig nem találsz vissza önmagadhoz, dohogsz, duzzogsz, szenvedsz magadban, aztán évekig felháborodsz, ha az esetre gondolsz.

– Nem olvasol könyveket.

– Mindig, minden válságos időszakban a vesztesek közé tartozol (te biztos elveszíted a munkád, vagy kevesebb bért kapsz, vagy tönkremegy a vállalkozásod, elmaradnak a vevőid, de legalábbis megsínyled azt is, amit mások könnyedén túlvészelnek, stb.)

– Remekül haladsz a dolgaiddal, de stresszelsz, nincs egy nyugodt perced sem, és már eszedbe jutott, hogy egy tanyán, mindentől elvonulva talán boldogabb lennél.

– Rosszul alszol, alig bírsz elaludni, éjjel sokszor ébredsz, aztán vagy agyalsz, vagy kóvályogsz a lakásban fel-alá, forgolódsz, lázálmok gyötörnek, reggel fáradtan és elcsigázottan ébredsz.

– Egyszerűen nincs erőd bizonyos dolgokhoz, amiket régen még szerettél. (Pl. hobbi, házimunka, találkozás másokkal, stb.) Semmi nem tölt fel, semmi nem ad örömet.

– Nincs erőd olyan dolgokhoz, amikhez iszonyúan fontos lenne, hogy legyen elég erőd: például a gyerekeidhez, párodhoz, szüleidhez, kreatívkodni, alkotni.

– Úgy érzed, egyedül vagy a meglátásaiddal és véleményeddel, és sok időt szánsz arra, hogy hozzád hasonló álláspontokat fellelj másoknál is, hogy érezd végre, hogy nem vagy UFO.

– Rendszeresen győzködsz olyanokat, akik homlokegyenest ellenkező állásponton vannak, miközben tudod, hogy ezzel nem mész semmire, csak esetleg szerzel egy újabb haragost.

– Úgy összességében elég sok olyan dolgot csinálsz, aminek tudod, hogy semmi értelme, egyszerűen csak megszoktad, hogy csinálod.

– Többet panaszkodsz, mint amit valaha terveztél magadnak, és sikeresen megtalálod a rosszat mindenben.

– Pozitív vagy, de ennyire futja az erődből, a megvalósítás rendre elmarad, ezért lassan már a pozitivitásodat is kezded elveszíteni.

– Tudatos és sikeres embernek tartod magad, de végtelenül zavar, hogy hullámvölgyek-hullámhegyek váltják egymást, és nem tudsz egy állandó, biztonságosnak tekinthető szintet tartani.

Ezeket olvasva most azt gondolhatod, hogy igazából nincs is ember, akit ne említettem volna most meg, mert a fenti problémák valamelyike minden emberre vonatkozik végül is.

Nos, ez nem véletlen. A 21. század egészen mást hozott el nekünk, mint amit a 20. században gondoltunk, pedig a 20. században is 100 évet végigküzdött az emberiség, hogy ne így kelljen élnünk, mint ahogy élünk.

102 éve!

Egészen pontosan 102 éve, 1919-ben egy könyvben azt írták le, hogy óriási probléma az akkori társadalomban, hogy az emberek az újságok révén túlságosan sok információhoz férnek hozzá, olyanokhoz, ami nem is érintik őket. Így szétaprózódik a figyelem, az emberek elszigetelődnek egymástól, és aztán csodálkoznak, hogy nem találják az utat egymáshoz, amikor kellene. Elidegenedés, széthúzás, bizalmatlanság. Ez 1919-ben volt, és már akkor látszódott, hogy ebből baj lesz, és lett is, világszerte.

További problémának tekintették 102 éve, hogy a gőzgép (akkor az volt az elterjedt) „jóvoltából” túlságosan mobilis lett az ember és ezért az olyan járványok, mint a Spanyol nátha, követhetetlenül terjednek a világban. Hmm…

102 éve ugyanaz volt a probléma, mint ma. Fel tudod ezt fogni, hogy talán a nagyszüleid voltak kisgyerekek akkor, amikor ezekkel a társadalmakat érintő problémákkal már akkor szembenézést sürgettek a gondolkodó elmék?

Hova jutottunk 102 év alatt?

Ugyanott toporgunk, csak a súlyos problémák még gyorsabban fröccsennek szét a világban, mint 1919-ben. (Az én nagymamám akkor még meg sem született…)

Ha a társadalmak egy helyben állnak, akkor csoda, hogy az egyének is ugyanazzal kínlódnak, és nincs előrelépés?

Persze, a körülöttünk lévő körítés az modernebb, talán praktikusabb is. Könnyebben tisztítható a laminált padló, mint a döngölt… Az tény. A tudomány is sokat fejlődött – bár 2021-ben a tudósok ugyanolyan hülyeségek miatt vitatkoznak, mint 1919-ben. 102 év alatt még a legokosabb emberek sem lettek ténylegesen okosak, vagy legalábbis krízishelyzetekben nagyon nem jön elő a szükséges okosság…

Félre ne értsd: a világ csodálatos! Nem elrondítani akartam a képet, csak azt akartam, hogy tisztán láss: olyan borzalmasan nehezített pályán kell érvényesülnöd, amely pályát nem is ismered.

Tudod egyáltalán, hogy milyen versenyekben veszel részt?
Tudod egyáltalán, hogy milyen versenyekben veszel részt?

Elindulsz egy versenyen, csak éppen nem tudod, hogy mi a verseny lényege, mik a szabályok, milyen a pálya, semmit nem tudsz. Csak bízol abban, hogy majd minden jól alakul. A történelmi tények azt mutatják, hogy semmi nem fog jól alakulni, ha a körülményekre bízod a boldogulásodat.

Mert persze tagadhatatlan tény, hogy a borzalmas időszakoknak, a túlságosan embert próbáló helyzeteknek is vannak és lehetnek nyertesei.

De hogy nekik mi a titkuk, arról eddig kevés szó esett a nyilvánosság előtt. És most sem fog szó esni a nyilvánosságban: a világ leghasznosabb információi is csak további szétaprózódást eredményeznének a társadalom számára, ha nem összpontosítjuk ezeknek az információknak a lényegét és erejét egy erőpontba.

Ezért döntöttem úgy, hogy klubot alapítok, aminek célzatosan az Akarat=Erő nevet adtam. A klubot egy online tréning formájában hívom életre.

Akarat=Erő

Online tréning az akaraterő, a lelkierő és az önbizalom növeléséért.

Tagadhatatlan előnyei az Akarat=Erő tréningen való részvételnek.

 

– Konstruktív elmék között lehetsz.

– Rengeteg muníciót, motivációt és inspirációt kapsz, hogy az akaraterőd növekedjen, és soha ne szivárogjon el.

– Növekszik az önbizalmad.

– Cselekvésorientálttá válik a gondolkodásod.

– Sokkal energikusabb leszel, mert az életerődet nem fogod már pocsékolni.

– Mindenkinek lesznek olyan előnyös változásai, eredményei, amik teljesen egyedieknek tekinthetők, mégis lesz köztük hasonlóság.

– Mindez online történik, nem utazunk, nem pocsékoljuk az időt, alapvetően nem egymásból nyerjük az energiát, hanem mindenki önmagában keresi és találja meg az energia-fókuszpontot. Fogunk majd találkozni is, de erről majd aktuálisan beszélünk.

Részvételi díj

Az Akarat=Erő online tréning részvételi díja most bevezető áron: 14990,- forint.

Fontos időpontok:

Az Akarat=Erő online tréning jelentkezési határideje: 2021. március 26.

Az Akarat=Erő online tréning indulásának időpontja: 2021. március 29. délelőtt

A tréning 8 héten át tart, összesen 16 leckével és rengeteg gyakorlati feladattal, amikkel a mentális erődet és az önbizalmadat növelheted.

Hogyan működik a gyakorlatban az Akarat=Erő tréning?

Egy zárt hozzáféréssel működő, titkos oldalon találsz meg mindent, az új tartalmakról emailben kapsz értesítést.

A leckék mindig hétfőn és csütörtökön kerülnek fel, összesen két hónapon keresztül.

Kiknek való az Akarat=Erő tréning?

Neked való, ha megszólítottak az eddigiek, és szeretnél előremutató változásokat az életedben, mindezt konstruktív elmékkel körülvéve, céltudatosan előre haladva, soha le nem térve az útról.

Kiknek nem való?

Ők nem olvassák ezt…

Fejben dől el?

A legtöbb embert azt gondolja magáról, hogy érti, hogy mit jelent az, hogy „fejben megvan”. Csak az események nem mutatják ezt sorra, hogy „fejben meg lett volna”. Érdekes módon mégis valahogy másképp zajlanak a dolgok, mint ahogy a fejekben előre lejátszódnak.

Miért van ez így?

Nos, azért, mert a legtöbben – te is – úgy élnek, hogy hiába néznek és akarnak haladni valami felé, a cselekedeteikkel igazából pont az ellenkező irányba hajtják magukat. Még úgy is, hogy a cselekedeteik közben is „fejben” a cél felé orientálódnak, a cselekedeteik pontosan ellentétes irányúak. Ki merem jelenteni, hogy a legtöbb ember életében az, hogy eléri a céljait, az a legtöbbször puszta véletlen, a körülmények kegyes együttállása – amit aztán mindenki kedvtelve könyvel be saját eredményének.

Nos, az, hogy ezt itt olvasod, ez sem a te akaratod erejét mutatja alapvetően, hanem sokkal inkább az enyémet. Bocsi 😊. Ha akarsz ilyen erőt, mint amivel most hatást gyakorlok rád, akkor gyere a tréningre, megtanítalak és minden gyakorlattal efelé terellek. Ha meg nem akarsz ilyen erőt, akkor ne gyere :).

Jelentkezés: Akarat=Erő klub Vidi Ritával

Fontos információk:

Részvételi díj most bevezető áron: 14990,- forint.

Fontos időpontok:

Az Akarat=Erő online tréning jelentkezési határideje: 2021. március 26.

Az Akarat=Erő online tréning indulásának időpontja: 2021. március 29. délelőtt

A tréning 8 héten át tart, összesen 16 leckével és rengeteg gyakorlati feladattal, amikkel a mentális erődet és az önbizalmadat növelheted.

Név*
Email*
Számlázási név*
Számlázási cím*
Elfogadod az ÁSZF-t?*


Szeretettel,

Rita

Vidi Rita
Vidi Rita