Meditáció

Szeretnéd lecsendesíteni az elmédet?

Szeretnél meditatív állapotba kerülni bármikor, amikor csak akarsz?

Szeretnél a tudatosságban a legmagasabb szintre jutni?

Szeretnéd a maximumon kihasználni a képességeidet és boldogsággal átitatva élni az életedet?

Mindezt anélkül, hogy bármiféle dogmát vagy ideológiát kellene a magadévá tenned? Akkor íme, jó hírem van! Megérkezett a

RitArt Meditációs technika

A RitArt Meditáció a nyugati ember számára is tökéletes, tiszta meditációs technika, ami:

 • segít lecsendesíteni az elmét,
 • segít a saját egyéni spirituális utadon, anélkül, hogy dogmákat kellene a magadévá tenned,
 • megvilágosodás-pillanatokhoz vezet el,
 • kiterjeszti a kreativitást az egész életedre,
 • segíti a tested öngyógyító mechanizmusait,
 • segíti az életet jellemző végletes kilengések közti egyensúly megtalálását,
 • és segít a jelenben lenni, közben az egész életedre vonatkozóan megélni a boldogságot.

Miben különleges a RitArt Meditáció?

A RitArt Meditációs technikák Vidi Rita saját rendszere, ami több mindenben is különleges:

Valóban meditáció

Itt nyugaton nagyon sok mindent mondanak meditációnak, ami egyáltalán nem meditáció, maximum csak relaxáció, vagy vizualizáció, vagy transz állapot. A meditáció a spirituális úton való haladás legfőbb eszköze, de itt nyugaton vérnyomáscsökkentőként és nyugibogyó helyett próbálják alkalmazni többnyire. Ez is fontos eredmény, de nem ez a meditáció lényege. Az, hogy alkalmanként ellazulunk, relaxálunk néhány percre, az nem meditáció, hanem lazulás, pihenés, töltekezés. Ezek is előnyösek, csak ne mondjuk akkor meditációnak, mert egyszerűen nem az!
A vizualizálás fontos eszköz a mindennapjainkban, és lehetnek akár meditatív pillanatai is, de alapvetően a vizualizálás leginkább a meditáció ellentéte.

A transz állapotot is sokan keverik össze a meditációval. Talán mondanom sem kell, hogy ez is nagyon messze van a meditációtól, mert a transz az egy módosult tudatállapot. Az egy pontot nézős, gyertyalángot nézős “meditációk” vezetnek általában transz állapothoz, ami a leginkább hipnotizált állapotnak tekinthető.
A meditáció nem állapot, mint a transz, nem is cselekvés, mint a vizualizálás, a relaxáció pedig nem célja, hanem eszköze a meditációnak. A meditáció egy folyamat, ami egy nagyon hosszú utat is jelent, aminek mindenképp az elején kell kezdeni a rajta való haladást.

Nem rakódik rá semmilyen ideológia

A legtöbb – és legismertebb – meditációs(nak mondott) technikát ideológiák és dogmák dohos szaga lengi körül. Még azt is, ahol a mondás szerint nincs dogma, aztán mégiscsak kiderül, hogy nemhogy dogma van mögötte, de még misztikum és legendák szövedéke is behálózza. A misztikummal nincs gond egyébként általában, hiszen a misztikum minden vallásos vagy spirituális élménynél jelen lehet, a gond ott van, ha a misztikumról szóló legendákkal akarják eladni nekünk a meditációs technika működését, holott a tapasztalás pont a legendákkal lesz majd ellentétes…

Ott meg ahol nincs dogma, hanem mondjuk van egy konkrét módszer, amit könnyedén lehet alkalmazni, ott meg nincs meditálás, vagy csak annak a nulladik, belépő pontja, a kontemplálás. Bizonyos esetekben ez is sikeres módszer egy szétszórt, megfáradt elmének, de aztán ebből tovább is kell lépni, mert ez egy út, ami azért van előttünk, hogy haladjunk rajta. A kontemplálás még csak az út szemlélgetése.

Tiszta módszer

A RitArt Meditációs technika mindenkinél egyedileg a saját önvalójából épül fel a saját rendszere, amihez senki másnak nincs és nem is lehet hozzáférése – ez rendkívül fontos tény, amiről még majd sok szó esik. 

A meditáció általános előnyeiről itt olvashatsz>>

Más, elterjedt meditációs technikáknál két nagy probléma adódhat:

 1. Vagy nem is meditáció – amik instant meditációk, meg 2 perces meditációk, meg nézgelődős, vizualizálós meditációk, meg sok milliárd ember által használt mantrá alkalmazó meditációk, azok NEM meditációk;
 2. Vagy ártalmas entitás van mögöttük (ideológiákkal, beavatásokkal, dogmákkal). Ha ilyen közelébe keveredsz, akkor azt tapasztalod, hogy bár érzed, hogy részese vagy valami nálad nagyobbnak, de aztán valahogy senki nem egészséges körülötted, senki nem halad előre az útján és a tanítóidba is épp, hogy csak hálni jár a lélek…

A RitArt Meditációs technika mögött nincs közös vagy kollektív entitás, mert te magadnak fogod felépíteni a saját tiszta meditációdat úgy, hogy a részleteit nem is osztod meg sem velem, sem senkivel, tehát hozzáférése sem lehet senkinek hozzá rajtad kívül. A RitArt Meditációs technika tanfolyam révén olyasmire lehetsz képes, amire a világon csak kevesen, mert nemcsak meditálni fogsz, hanem saját, egyedi, tiszta meditációd lesz.

Ez tiszta módszer, ez rá a legjobb kifejezés.

Nincs beavatás

A RitArt Meditációs technikánál NINCS BEAVATÁS.

Mindenhol, ahol beavatnak, ott van valamilyen, általában tisztázatlan entitás, ami bizony a beavatottakkal szimbiotikus kapcsolatba kerül. Ez lehet egy szervezet is, vallásos csoport, egyház, de valami éteri lény is. Csakhogy a szimbiózisról a beavatottnak fogalma sincs, így előbb-utóbb borul az egész, harmonikusnak vélt oda-vissza kapcsolat és a szimbiózisból kiszipolyozás lesz. Ott van a legnagyobb veszély, ahol hierarchikus a rendszer és előre lépési lehetőséget is feltárnak előtted, ami még több elköteleződést és még több áldozatot követel. 

Értem, hogy meredeknek tűnik az információ, számomra is az volt, mikor ezt felismertem, és hónapokig agyaltam annak idején, hogy mit kezdjek vele, míg végre rájöttem, hogy mi a teendőm – ennek következményeképp is vagyunk most itt. 

Beavatás egyébként a keresztényeknél a keresztelő, a bérmálkozás és hasonló rituálék is, mint ahogy minden vallásnál megvannak ezek a lépések, nem véletlenül! Ezek nem külsőségek, ezek energia szinten történő beavatások, bevonások, bekebelezések, szimbiotikus kapcsolódások. Amíg a szimbiózis harmonikus, addig minden rendben is van. De ha te nem vagy ebben tudatos, akkor a szimbiózisból biztosan kiszipolyozás lesz végül, a te károdra.

A királyok megkoronázása is ilyen beavatás egyébként, meg amikor a házasulók gyűrűt húznak egymás ujjára.

A beavatások tehát fontosak, de nem a meditációnál és a meditációs technikáknál. A meditációhoz nincs szükség beavatásra, sőt! Van egy ilyen mondás “keleten”, hogy “Ha találkozol Buddhával az úton, öld meg!” Az eredeti meditációs technikákban le is omlasztják magukról ezeket az úton-útfélen előbukkanni képes, beavatós energiamezőket a megvilágosodás útján haladók, és nagyon tudatosak abban, hogy ne szipolyozza őket semmi. Ez a meditációban előre haladva megtörténik magától is, de ahhoz már nagyon  magas szintre kell eljutni, és attól még messze vagy.

Nos, eléggé kiakadtál már az eddigiektől? Akkor lehet, hogy nem vagy felkészülve az igazi, tiszta meditációra. 

Lehet, hogy számodra még inkább a Tudatosság Művészete tanfolyam kellene, hogy az első lépcsőfok legyen, az segít alapfogalmakat tisztába tenni, és messzebbről indít, ami az információt tekintve felkészületlenebbek számára kedvezőbb lehet.

Ha viszont érdekel az, hogy hogyan lehet saját, tiszta meditációd, ami téged életed végéig támogatni, építeni, nyugtatni, gyógyítani, boldogítani tud, akkor olvass tovább!

RitArt Meditációs technika

Három, egymásba épülő meditációs technikát tanítok meg neked a RitArt Meditációs technikák online tanfolyamon, mert bármennyire is könnyű elhinni azt a közkeletű tévedést, hogy elég egy technika, hát nem elég! Pláne itt nyugaton nem elég egy, de kettő sem!

A három meditációs technika, amit megtanítok veled is az online tanfolyamon:

 • Lélegző meditáció
 • Középponti meditáció
 • Saját mantrás meditáció

A sorrend nem véletlen: 

 • Kezdő meditálóknak, akik eddig még semmiféle meditációval, vagy csak ál-meditációkkal próbálkoztak, azok számára muszáj az alapoktól indulni, mivel egy haladó technika egy nem felkészült elme számára befogadhatatlan. Az elmét edzeni kell a meditációra. Ezért sincs olyan, hogy “néhány perces meditáció”, meg “koncentrálós meditáció” meg ilyen botorságok.  A kezdeti lépéseket a Lélegző meditáció jelenti, amit legalább hét napon keresztül javasolt gyakorolni, naponta többször is.
 • Aztán következik a Középponti meditáció – ez az előkészített, és esetleg más, valódi meditációs technikák által már edzett elme számára gyorsabb mélyülést és mélyebb meditációs állapotokat előidéző technika. Ezt legalább egy hónapig kell gyakorolni naponta, esetleg felváltva a Lélegző meditációval. 
 • Aztán végül jön a Saját mantrás meditáció – ami a meditációk csúcsa, és amit csak megfelelő előképzettség után lehet elkezdeni alkalmazni, és mivel itt válik már teljesen egyedivé, sajátossá a meditációd, ide el is kell jutni az előzetes lépések által. Ha valaki nagyon kezdő, akkor 5 hét gyakorlás után juthat el ennek a kezdő fázisához, és utána egész életében elég lesz már “csak” ezt gyakorolnia, persze bármikor alkalmazva a másik kettőt is. Ha valaki már haladó, akkor 4 hét után tud ebbe belekezdeni, tehát igazából akár van előképzettséged, tapasztalatod, akár nincs, az általam tanított meditációs technikák révén mindenki ugyanazokon a fázisokon fog végigmenni a tanfolyamon, mintha most hallana először meditációról életében, tehát a vérprofik számára is a nulláról indulás lesz az alap.

Naponta mennyit kell vagy lehet meditálni?

Akármennyit. A gyakorlat ugyanakkor azt mutatja, hogy a haladó, Saját mantrás meditációs technikánál már eltűnik a naponta fogalma, meg aztán lassan az idő fogalma is. 

Ez a gyakorlatban úgy fog kinézni, hogy meditálsz egyik nap teszem azt másfél órát majd a haladó szinten – amit kb. 2 percnek fogsz érzékelni –, és aztán hetekig eszedbe sem jut és nem is lesz rá szükséged. Az, aki naponta meditál, az biztosan kezdő, vagy nulladik szinten van. 

 • A kezdő szinten, a Lélegző meditációt naponta kell gyakorolni, alkalmanként 10-15-30 perces szoktatós időszakokkal.
 • A Középponti meditációnál már át lehet térni a napi egyszeri, hosszabb – 45-60 perces – meditációkra, de lesznek, akik jóval hosszabb, és lesznek, akik jóval rövidebb időegységekkel működtetik majd ezt maguknál. Majd az elméd-tested-lelked érzi, hogy mikor mennyi időre alkalmas számodra a meditáció.
 • A haladó szinten, a Saját mantrás meditációnál meg nagyon egyéni lesz már, hogy ki-mennyit-milyen mélyen meditál majd és milyen léptékkel halad előre a saját útján. Itt már nincs sem felső, sem alsó határ.

“Oké, de ez honnan jött neked Rita?”

A tanfolyamon nagyon részletesen el fogom mesélni az egész történetet, mert az segíti a megértést is, a meredek és meghökkentő részekre is ki fogok térni, de most röviden összefoglalva:

 • Egész életemben meditáltam, csak nem tudtam, hogy meditálok, hogy AZ konkrétan a meditáció és, hogy már Buddhával is találkoztam (és nem öltem meg – akkor még). Számomra ez természetes volt mindig is, de amikor tudatossá is váltam ebben, akkor egészen különleges ajtók nyíltak meg előttem.
 • 2010-ben megtanultam egy közkedvelt és közismert technikát, aminél már az elején jeleztem néhány olyan észrevételt, amit nem tudtak hová tenni az ottani tanárok sem (azt sem értették, amit kérdezek), aztán mivel, mint utólag kiderült, jóval felette álltam az egész dolognak, végül is gondom nem volt vele, csak sok furcsaságot tapasztaltam, ami sok fejtörést okozott. Mivel íróként imádom a rejtélyeket, így ezek sokat foglalkoztattak. Egyébként hálás is vagyok ennek a módszernek, mert aztán általa találtam rá olyan infókra, amikből tovább lehetett lépni.
 • 2013-ban létrehoztam a jobb agyféltekés kreatív írás módszertanát, és már az is egy meditatív állapotokat előidéző, spiritualitásban is elmélyedést könnyítő módszernek bizonyult, pedig egy racionális, inkább neurológiai oldalról történő megközelítés volt az alapja a szándékom szerint. Nagyon gyorsan kiderült róla, hogy sokkal több, mint módszer, mert ez is egy út, amin nagyon sokan tudnak járni, csak épp van egy mögöttes célja: írni és aztán elolvastatni az olvasókkal :).
 • 2016-2019 között nagyon sokat gondolkodtam és kutattam az általam akkor használt meditáció ellentmondásai kapcsán, amiben azok is segítettek, akik elmesélték nekem a saját kételyeiket, furcsa tapasztalásaikat, rendkívüli élményeiket. Próbáltam utána olvasni mindennek, de folyton falakba ütköztem. Próbáltam más, nem meditációs iskolák berkeiben is kutatni, ezek révén formálódott már a mögöttes kép. 
 • 2019-ben elolvastam (többek között) egy teljesen más, nem ide kapcsolódó könyvet, amiben magyarázatot adtak arra, hogy mik voltak az általam is látott, tapasztalt ellentmondások és furcsaságok hátterében és mik azok a mögöttes mechanizmusok, amik a beavatások, dogmák és ideológiák mögött vannak. A könyv nem szólt meditációs technikákról, a válasz mégis ott volt benne, és konkrétan két napig ültem bénultan a felismeréstől, miközben az agyam ezerrel pörgött, a fülem pedig egyfolytában csengett.
 • Ezen új ismeretekkel és felismerésekkel felvértezve újra átnéztem a kutatásaimat, újra elolvastam minden könyvet, jegyzetet és rá kellett döbbennem, hogy ott volt feketén-fehéren minden mindig is a szemem előtt, csak addig nem voltam képes kiolvasni a lényeget. De akkor már igen. Ezen felbuzdulva sok egyéb más, beavatós-dogmás rendszerbe is bepillantást szerezve, rendes kis adatbázist építettem ki azokról a technikákról, amik teljesen mást adnak, mint amit ígérnek, és amik pont ezért virulnak itt a nyugati kultúrában is: mert itt a hazugságra hatalmas igénye van a nyugati elmének. Ez is egy elmeállapot itt ebben a társadalomban, ha úgy tetszik: az elmének, amíg nem meditál, óriási igénye van a tévhitekre és konkrétan a hazugságra. Ez az elme tisztátalanságának egy bizonyos állapota. A meditáció fellegváraiban (keleten, buddhista, hindu országokban) a test megtisztítása nem arról szól, hogy nem esznek húst, meg úgy általában nem esznek, hanem arról, hogy távol tartják magukat a tisztátalan, tévedésekre, hazugságokra alapozott információktól: vagyis mások szubjektív valóságától. 
 • Ekkor a saját több mint 40 éves tapasztalatom, a nagyon ismert és közkedvelt meditációs technikában eltöltött majdnem 10 évem, és az ahhoz és sok minden máshoz is szervesen kapcsolódó, de ezek szerint senki más által fel nem derített összefüggésekből összeálló kerek egész révén kidolgoztam magamnak egy saját meditációs technikát. Én magam is a kezdő szinten kezdtem el alkalmazni, mert mint kiderült, a közel 10 éves napi kétszeri meditációm az nem meditáció volt. Aztán léptem a következő szintre, majd a haladó szintre és az azóta eltelt 3 évben tovább tökéletesítettem a módszert, sőt, tovább is adtam.

Immáron három évnyi éles teszt és nagyon tudatos nem-dogmásítás után most vagyunk ott, hogy bárki számára hozzáférhetővé teszem.

Mi a célom a RitArt Meditációval?

Azt gondolom, hogy az abszolút igazság csak a spiritualitásban érhető el az ember számára. 

Az, hogy a világunkban ennyire tombolnak a féligazságok és a hazugságok – az önhazugságok is –, az is mutatja, hogy mennyire letért az emberiség az igazság, vagyis a spiritualitás útjáról.

Lehet, hogy egyedül vagyok már lassan azzal, hogy észreveszem, hogy mikor-ki-mit hazudik éppen magának vagy a világnak.

Lehet, hogy egyedül vagyok már azzal, hogy igényes legyek az igazságra. 

Lehet, hogy egyedül vagyok azzal, hogy még hiszek abban, hogy az igazság vezet előre és nem hazugságok. De hiszek abban, hogy többen vagyunk. 

A szubjektív igazságok rendkívül eltávolodtak a valódi igazságtól.

Azt gondolom, hogy ez a folyamat visszafordítható, ha:

  • A tüneteken való vergődés (amit magunk körül látunk nap mint nap) helyett mindenki a saját maga spirituális útjára koncentrál. 
  • Tisztázásra vár, hogy mi az, hogy spiritualitás, mi a hit, mi a vallás, mi az egyház, ezek mire valók és mire nem valók, milyen igazságtípusok vannak, mi a szeretet, mi a boldogság, mi a tudatosság, mi a megvilágosodás és hasonló, legfontosabb fogalmakkal kell foglalkoznunk.
 • És ezeket sokkal könnyebb belülről megérteni, a meditációt alkalmazva. 

Kívülről nézve tele van a kancsó: mindannyiunk feje tele van információval.

De belülről, a lélek irányából nézve végtelen a hely és a tér és az idő is a megértésre, és aztán a világ ez általi átformálására. És ezért a lélek, a spiritualitás irányából érdemes megközelíteni a dolgokat.

A valóság mindenki számára szubjektív. De nagyon fontos, hogy a legtöbbek szubjektív valósága valamennyire köszönőviszonyban legyen az objektív valósággal is, máskülönben nagyon rossz világ vár hátralévő életünkre és a gyerekeinkére is. Az objektív igazsággal egyébként úgy lehet köszönőviszonyban lenni, ha elfogadjuk, hogy vannak a szubjektív igazságaink és létezik az objektív igazság is. Ez már a közelítés művelete, pedig ha úgy tetszik, csak egy gondolat. 🙂

Mivel ezen a területen nagyon sok a tévhit, már azt küldetésemnek tekintem, hogy a tévhiteket eloszlassam. Mindig is ezt csináltam minden területen, amivel foglalkozom, erre születtem, ha úgy tetszik. Mindig is vonzottak az ellentmondások, hiszen ott van lehetőség tévhiteket feltárni és aztán oszlatni, ahol ellentmondások mutatják meg magukat.

Nem célom a RitArt Meditációs technikákkal az, hogy magam guruként tüntessem fel.

Én csak összeszedtem, esszenciáltam, rendszerbe szerveztem, és aztán közérthetővé tettem az információkat és persze közzé is teszem. Nemcsak a technikákat tanítom, de a tudást és az információkat is mögé teszem azért is, hogy még véletlenül se tévhitekre alapozd a saját meditációdat. 

Miért pont most?

Amikor ezt az egészet kidolgoztam magamnak, akkor nagyon ügyeltem arra, hogy ez teljesen személyes legyen, semmi máshoz ne kapcsolódjon, ugyanakkor vidiritás is legyen, mert ez egyben egyfajta védelmi erő is, illetve szükséges is, hogy védett is legyen (tanfolyamon kifejtem részletesen).

Az elmúlt években aztán dolgoztam azon is, hogy továbbadható legyen, illetve, hogy átszemélyesíthető legyen mások által önmaguk számára.

Ezek nem olyan dolgok, hogy kitűz az ember egy határidőt. 

Vártam, hogy mikor jön el az ideje. Most jött el. 

Ezt majd a meditáció révén te is tapasztalni fogod, hogy lesz egy csomó ilyen “most jött el az ideje” élményed, és át fogod látni, hogy minden  megtörténik AKKOR, amikor meg kell történnie.

Kiknek lehet szükségük a RitArt Meditációs technikára?

Avagy kik számára a leghasznosabb elsajátítani ezt a fokozatosságra épülő hármas, tiszta meditációs technikát?

 • Neked való, ha még soha nem meditáltál és szeretnél – és közben nem szeretnél mellékvágányokon kóvájogni.
 • Neked való, ha már meditáltál, de valami mindig is hiányzott, aztán most ezeket itt végigolvasva kezded már kapizsgálni, hogy valószínűleg nem is meditáltál.
 • Neked való, ha próbáltál már meditálni, de nyilvánvalóan valami másra akartak megtanítani, ami biztosan nem meditáció volt, így gyorsan le is mállott rólad (és még akkor jól is jártál).
 • Neked való, ha rendszeresen meditálsz és inkább az árnyoldalait tapasztalod, mint előnyét. Az igazi, tiszta meditációnak csak előnyei lehetnek, a tanfolyamon elmondom azt is, hogy miért és hogyan.
 • Neked való, ha nagyon is érted és tudod, hogy mi az, hogy meditáció, használod is, és nyitott vagy egy új, dogmamentes, saját, tiszta módszer kialakítására, mert függetlenedni szeretnél minden mástól.

Kiknek nem való a RitArt Meditációs technika?

Mivel itt nincs dogma és kollektív entitás, hanem mindenki független másoktól, közösséget sem építünk, ezért igazából nincs kizáró tényező. Bárki jöhet, megtanulhatja, gyakorolhatja, majd használhatja a saját boldogulására. 

Gyakori kérdések

“Használhatok más meditációs technikákat is majd a RitArt Meditációs technikán kívül?”

Szerintem nem lesz rá szükséged, de a te életed, te hozol róla döntéseket.

Nem tudok széles körben hozzáférhető valódi, tiszta meditációs technikákról itt nyugaton, de ha te tanultál valóban ilyet, és dogmamentes és beavatás mentes is, akkor persze, bátran használd azt is! (Ami könnyedén elérhető bárki számára, az nem meditáció, hanem kontempláció.)

Az első 5 hétben majd tapasztalni fogod egyébként, hogy még megfér a RitArt Meditációs technika mellett más módszer is esetleg, de amikor eljutsz a Saját mantrás meditációhoz, ott már érezni fogod, hogy nem szabad más, valóban meditációs módszert magadra engedned. Ezt majd kifejtem a tanfolyamon, hogy milyen mechanizmusok vannak, és majd te eldöntöd, hogy mit engedsz és mit nem. Szükséged nem lesz más technikára, az biztos.

“Mit fogok tapasztalni meditáció közben?”

Ha követed az útmutatásaimat és betartod a fokozatosság elvét is, akkor a mély meditációban olyanokat fogsz tapasztalni, mint életed legboldogabb pillanataiban: egyszerűen boldog leszel, mintha életed legszebb élményeit élnéd sorra, de közben egyébként semmit nem csinálsz, csak meditálsz.

Ennek az egésznek az a lényege, hogy miközben ezt például másfél órán keresztül megéled, az igazából nem másfél óra a mindenségben. Hanem az örökkévalósággal egyidejű. 

A meditáció azért a spiritualitás egyetlen üdvözítő módja, mert az időfaktor kiiktatásával vissza és előre is hat az időben. 

Az időt csak te érzékeled emberként, a lelked viszont időtlenségben és végtelenségben létezik, és te a lelkeddel kerülsz egyre közelebbi kapcsolatba a meditáció révén. 

Ez nem csak akkor hat, ez nem olyan, mint a gyógyszer, hogy lenyugvásra van szükségem, ezért meditálok. Nem. Ez olyan, mint egy varázslat: az egész életemet át akarom boldogítani, tanulságosítani, tudatosítani előre és hátra és le- és felnézetben is, ezért meditálok.

Hogy ez milyen testi érzületekben és milyen gondolatokban fog megnyilvánulni, az egyénileg is, meg meditációnként is változó. Én rendszeresen érzem a lebegést a végtelenben, de ez csak az előszobája szokott lenni, az igazi az, amikor semmit nem érzel ott és akkor, utána meg bármi lehet ennek következménye, de összességében soha nem valami rossz, hanem valami jó. Ennek részleteit a tanfolyamon kifejtem.

“Most akkor rúgjuk ki Istent és az Univerzumot is, mert van egy tiszta meditáció?”

Isten ott van a tiszta meditációban is. Egyébként sem tudnád kirúgni a mindenséget a teljességből, szóval az ilyen kérdések meglehetősen furák, mindenesetre emberiek :).

“Van veszélye a meditációnak? Lehet olyan, hogy valaki úgymarad?”

Nincs veszélye és nem lehet olyan. Az úgymaradás az a végső megvilágosodás egyébként, keleten az összes meditáló azt a fázist keresi. Itt nyugaton szinte lehetetlen eljutni az úgymaradásig, mert nem véletlenül születtünk ide: nekünk itt vannak ugyan megvilágosodós feladataink, de a végső megvilágosodáshoz eleve valahová máshová kellett volna születni :).

“Lesznek közös meditációk mondjuk a világbékéért?”

Dehogy lesznek! Nincs idő a végtelenben és számosság sincs a végtelenben. A jelent megteremtetted a múltban, és egy bármikori, egyedüli meditációval képes lehetsz felülírni múltat, jelent, jövőt, ehhez sem csoportos, sem egyidejű meditáció nem kell. 

A meditáció nem atombomba, ami akkor szól nagyot, ha jó sok atommag sűrűsödik benne össze. Egy meditáló az minden meditáló.

“Lesznek elvonulások?”

Olyan elvonulásokra, amikor közösen meditálunk napokon vagy egy héten keresztül, olyanra nincs szükség. Mondom másképp, tudod, a köd eloszlatása is feladatom: a közös meditációknak vannak veszélyei, én ezeknek biztosan nem fogok táptalajt biztosítani. Persze, a közösségi élmény nagyon sok pluszt tud adni, ezen majd még gondolkodom – meg majd ötletelhetünk közösen -, hogy mondjuk egy-egy kirándulás, buli, találkozó, személyes ismerkedés az legyen-e, de ezek is inkább információcserét fognak szolgálni, nem többet.

“Milyen pózban és pontosan hogyan kell meditálni?”

Mindenre megtanítalak a tanfolyamon, lépésről-lépésre, és a saját módszeredet fogod kikristályosítani.

“Ez is erőfeszítésmentes módszer?”

Eleve aki kitalálta, hogy azt kommunikálja, hogy a meditációja erőfeszítésmentes, az már megérne egy misét, hogy mi is vezette erre :). Ahelyett, hogy kimondta volna a tutit, miszerint ami erőfeszítésmentes, az nem meditáció. (A tanfolyamon elmondom a teljes sztorit.)

Egy átlagos elme nem akar meditálni! Az, ami ezt itt olvastatja veled, az kapásból nem az elméd, hanem a fölöttes éned, a tudatalattid, vagy nevezzük akárhogyan. Az hozott ide, nem az elme! Tehát egy átlagos elme számára kötelező, hogy a meditáció erőfeszítéssel járjon, máskülönben nincs meditáció! 

És egy rutinos meditáló is érzi, hogy mikor van az a pont, amikor az elme feladja az ellenállását és hagyja, hogy meditálj. Ezt mindig érezni, még több évtizednyi meditálás után is, hiszen ott adja át a stafétát az elme és ez mindig lényeges pillanat, akkor is, ha rutinosak vagyunk benne.

Egy átlagos elme tudod mikor érzi jól magát? Amikor olyan, mint a légy: röppen rothadó dolgokról más rothadó dolgokra. Az, hogy ezt a szöveget ilyen hosszan olvasod, máris bizonyítja, hogy az elméd átlagon felüli, és van valamiféle kapcsolatod a fölöttes éneddel is. 

Mindenki, aki valóban meditál, az rendkívüli ember, és ezt nem azért mondom, hogy bárki azért akarjon meditálni, hogy így bizonygathassa magának önnön rendkívüliségét: ez egyszerűen tény.

Az átlagos elmék a fókuszálatlanságban és az ide-oda vergődésben élik ki magukat, mert az az ő komfortzónájuk: az összpontosítás teljes hiánya. 

Az erőfeszítés mentesség az a meditáció UTÁN van. Az élet válik erőfeszítéstől mentessé, könnyűvé, boldogabbá, kiteljesítőbbé.

“Mi van, ha gyorsabban szeretnék haladni, mint 4-5 hét?”

Nem javaslom, mert, ahogy a vicces mém is mondja: az agyad ledobná a szíjat. Konkrétan nem történik meg a meditáció, ha sietteted.

Már eleve rendkívüliként fogod megélni a középhaladói szint elejét is, de mivel egy egész életre használható saját módszeredet fogod, ha úgy tetszik megszülni magadnak, így ezt siettetni botorság lenne. 

Ezt egyszer megtanulod, gyakorlod, szoktatod magad, hagyod életre kelni, aztán ez veled lesz mindig. Én ebben a kb. másfél hónapban támogatlak, utána már nem lesz a támogatásra sem szükséged, mert mész a saját utadon.

A tanfolyam anyaga úgy van beállítva, hogy egyszerre nem tudsz hozzáférni minden infóhoz, lépésről-lépésre haladhatsz csak előre, időben is határokat szabva, szóval az előre rohanás lehetőségét kivettem a rendszerből. 🙂

“Mi van, ha semmi rendkívülit nem veszek észre? Fog ez nálam működni?”

Az általam tanított mindhárom technikákhoz hasonlót napi szinten évezredek óta alkalmaznak Indiában, Thaiföldön, Tibetben, a buddhizmushoz és jógához kapcsolódóan, és úgy egyébként a meditáció “fellegváraiban”.

Ha ember vagy, akkor fog működni. Az, hogy ebből te mit tapasztalsz, az nagyon egyéni. 

A jellegzetes egyébként inkább az szokott lenni, hogy túl sok mindent tapasztalnak a meditálók, például álmokat látnak, látnoki képességeik lesznek, médiumokká válnak és hasonló, túldimenzionált képességekre tesznek szert átmenetileg vagy akár tartósan is. 

Ezek tipikus mellékhatásai a spirituális fejlődésnek, mikor az elme is plusz képességekre tesz szert. 

De nem ezek a lényegesek, mert ezek is az elme szórakozásai a szubjektív valósággal, viszont a mi kultúránkban ezek lehetnek akár kifejezetten gyümölcsöző képességek is. 

Tehát attól nem kell tartani, hogy semmit nem tapasztalsz, inkább majd az lesz a meglepő, hogy mennyi mindent tapasztalsz, amire esetleg nem voltál korábban nyitott. 

Ezek a tapasztalások nem fokmérői egyébként a meditáció minőségének. A végtelenben nincs minőség, csakis a végletekbe zárva vannak és lehetnek minőségek.

Ha ilyen rendkívüli dolgokat tapasztalsz majd magadon, azok jelzik, hogy bizony van még hová haladni, akkor is, ha jól érzed magad abban, amiben éppen akkor leszel.

“Kell hinni ehhez valamiben?”

Önmagadban érdemes, de ha ez még nem menne, majd ez kialakul, hiszen a meditáció a spirituális úton visz. A tiszta meditáció építi az önbizalmat természetesen.

És persze bármi másban is hihetsz, Istenben, Jézusban, Szűz Máriában, angyalokban, Univerzumban, bármiben. Magában a módszerben nem kell hinni, inkább a tapasztalatokból érdemes levonni a saját következtetéseket, és ez rád lesz bízva (segédanyagot adok hozzá.)

“Miért online tanfolyam? Miért nem személyes?”

Mert semmi szükség személyes részvételre. Mint mondtam, itt nincs beavatás. Ezek tiszta módszerek, nem kell a működésükhöz az, hogy megbűvöljelek, meg hogy alárendeld magad valami rajtad kívülállónak, pláne nem kell, hogy önmagadon kívül bárki másnak – például nekem – alárendeld magad.

“Lesz majd tanárképzés, trénerképzés is?”

Nem lesz. Az online tanfolyamon bárki hozzáférhet az információhoz és bárki elsajátíthatja a saját meditációs rendszerét a gyakorlatok, útmutatás és a rendszer által. Ezt így lehet a leginkább és legjobban megtanulni, elsajátítani. Ha trénereket képeznék, akkor ők mit csinálnának? Kimásolnák az anyagot és saját honlapjukon tennék közzé, amikor itt van ez? Ugyan!
Ha a gyermekedet is szeretnéd bevonni, akkor a kezdő és a középhaladó szintet személyesen is megtaníthatod neki, de csak akkor, ha érzékeled, hogy nyitott rá. Majd erre mutatok módszert a tanfolyamon.

Felnőtt ember – testvér, szülő, férj, feleség, barát, szeretteid – esetében viszont inkább vegyen részt ő maga, mert kellenek az információk is – amikből sok lesz! -, hogy megértse, miért is érdemes azt csinálni, amit. El kell jutnia a saját rendszerig, ami a saját útja, nem a tiéd.

“Mennyire fogsz rébuszokban beszélni a tanfolyamon Rita?”

Brutálisan nyílt és őszinte és részletes és nyílt leszek a megfogalmazásban és a mondanivaló összességében is. A legtöbb “iskola” ködösen fogalmaz, mondván a tanítványok nem állnak még készen az információ befogadására. Mivel én írásban kommunikálok, ezért az időfaktor kiesik: egyértelműen és nyíltan fogalmazok és majd a te valóságodban valamikor eljön az ideje annak, hogy képes leszel befogadni és kész. De egyébként ha ezen az oldalon végig olvasol mindent, akkor a tanfolyamon már nem lesznek olyan információk, amik kizökkentenek, azért is beszéltem itt entitásokról, hogy kiszűrődjenek a felkészületlenek :).

Nem fogom milligrammokban adagolni az infót, hogy nehogy ledobja az elméd a tudnivalót, mert majd te úgy adagolod magadnak, ahogy akarod. Ez az online oktatás egyik nagy előnye, hogy rád van bízva a haladásod üteme.

Nos, készen állsz egy valódi, tiszta meditációs technikára, amivel az egész életedet jobbá teheted anélkül, hogy bármi irányíthatatlannak vetnéd alá magad?

Akkor fontos infók következnek!

Részvételi díj: 19.990,- forint 

Igen, jól látod, valódi, tiszta, életre szóló saját technikát kapsz, mindössze ennyi pénzért.

A RitArt Meditáció a Vidi Rita Klub tagjai számára automatikusan, további költségek nélkül elérhető lesz a klubban, a többi online képzéssel együtt. 

A tanfolyam menete:

Az online tanfolyam a Lélegző meditáció technika gyakorlásának első 7 napjával kezdődik. A fizetés után rögtön várnak a kezdéshez szükséges információk, utána 7 napon keresztül rövid instrukciókat kapsz a Lélegző meditációs technika gyakorlásához. Minden tapasztalást megbeszélünk a zárt tanfolyami felületen.

Aztán következik a második hét, a Középponti meditáció elsajátításával és gyakorlásával, innentől számítva heti instrukciókkal és folyamatos kapcsolattartással. Lesznek feladatok is, amiket ez idő alatt a meditáció gyakorlásán túl még csinálni érdemes, ezek napi 1-2 percet igényelnek még pluszban esetleg. Közben a Saját mantra meditáció megalapozása zajlik, hiszen az már haladó technika lesz, oda el is kell jutni a középhaladó módszer által.

A 6.héten következik a Saját mantrás meditáció kezdete, majd szorgos gyakorlás innentől kezdve akár életed minden napján, vagy amikor egyénileg szükséged lesz rá.

A zárt tanfolyami részhez örökös hozzáférésed marad, tehát később is bármikor kérdezhetsz, megoszthatod a tapasztalataidat.

Az első naptól ténylegesen meditálni fogsz, és egy kezdő, de attól még kihívásokat is tartogató szinttől fogsz eljutni egy olyan magas szintre az Újév első napjára, ami csak nagyon kevesek sajátja a nyugati féltekén.

Jelentkezéshez katt ide>>

Mit kapsz tehát a RitArt Meditációs technikától?

 • Dogmamentes, valódi, saját, tiszta meditációs technikát.
 • Ez által boldogabb, pozitívabb, kiegyensúlyozottabb mindennapokat.
 • Könnyebben elérhető, tisztán átlátható életcélokat.
 • Jobb barátságban leszel az idővel.
 • Kiteljesednek a kreatív képességeid, amiket az életed minden területén kamatoztatni tudsz majd.
 • A test fiziológiai folyamataira is jótékony hatással lehet a meditáció, főként a fizikai stressz enyhítésével, de külön a RitArt Meditációval nem végeztünk erre vonatkozó tudományos kísérleteket, így erre vonatkozó állításokat a magyar törvények értelmében nem tehetek, csakis feltételes módban. 

Az, hogy idáig eljutottál az olvasással, azt jelenti, hogy megszólított téged ez a lehetőség. Szerintem jelentkezz! 🙂

Még lehet jelentkezni.

Jelentkezéshez katt ide>>

Szeretettel,

Vidi Rita
Vidi Rita