IT- Igazak Társasága

Szereted elmondani a közéletről vagy bármi másról alkotott véleményedet?

Szeretnéd, ha a véleményed végre jelentőséget is kapna?

Szeretnéd, ha a véleményed viszonyításba kerülne mások véleményével és hatással lenne a világra?

Szükségem van kétezer igaz, őszinte emberre.

Olyanokra, akik vállalják, hogy rendszeresen érkező kérdésekre válaszolva részt vesznek egy folyamatos és olykor alkalmi közvéleménykutatásban, amit a jovomenok.com oldal szervez, és amely projekt munkacíme: IT – Igazak Társasága.

Kikre van szükség?

Azokra, akik úgy érzik, hogy szeretnének ebben részt venni. 🙂

Rád van szükség, ha úgy érzed, szeretnél egy folyamatos közvéleménykutatás keretében időről-időre véleményt, ítéletet, bírálatot vagy épp dicséretet mondani az aktuális, közélettel, közvéleményt széles körben érintő témákkal, és például üzleti projektekkel kapcsolatos kérdésekre válaszolva.

Mindegy a pártszimpátia, mindegy az ideológiai nézet, mindegy mit szeretsz vagy mit nem, a véleményed számít, és olykor akár az első benyomásaidra is kíváncsiak vagyunk bizonyos, számodra még ismeretlen dolgokkal kapcsolatban. Mindegy, hány éves vagy, mindegy, hol élsz és mivel foglalkozol, vagy épp mivel nem foglalkozol. Az sem fontos, hogy naprakész legyél a közéleti témákban, vagy a lehető legtöbbet tudj a világról.

A lényeg a nyitottság és az, hogy hetente tudj erre 10 percet szánni, hogy online kitöltesz egy-két kérdőívet.

Nem azokat keresem, akik egy követ fújnak, és akik hasonlóan gondolkodnak mindenben. Sőt! Leginkább azokat keresem, akik őszintén és rendszeresen ki akarják nyilvánítani a véleményüket – legyen bármi is a véleményük az adott dologról!

Kétezer ilyen emberre van szükségem. Most.

Kikre nincs szükség?

Azoknak nem javaslom a jelentkezést, akik tudják magukról, hogy mindenbe lelkesen beleugranak, de a következő héten már bánják, és nem foglalkoznak a dologgal. Kitartásra és heti 5-10 perces foglalkozásra mindenképp számítunk tőled 😊.

Az Igazak Társasága egy középtávú projekt, érinteni fogja a 2022-es országgyűlési választásokig a közéleti témákat is, de lesz szó márkákról, weboldalakról, emberekről, trendekről és egyéb jellegzetességekről is. 

Mit kell csinálnod?

Egy email-es regisztráció után várhatod a hetente-kéthetente megérkező ONLINE kérdőívet, és a benne lévő kérdésekre kell majd válaszolnod. Ezek nem tesztkérdések, hanem a véleményedre, álláspontodra, meglátásaidra kérdeznek majd rá.

A kérdésekre válaszolás változó időtartamot igényel tőled: lesz majd, hogy pár percet, lesz majd, hogy 10 percet. Minden online zajlik, sehová sem kell menned, sehol nem kell megjelenned az arcoddal, és a neveddel sem.

Az email regisztrációra azért van szükség, hogy értesíteni tudjunk a frissen megjelent kérdőívről és annak pontos elérhetőségéről. A kérdőívek kitöltése viszont már teljesen névtelenül fog zajlani, tehát csak az értesítés miatt, és a létszám fenntartása miatt kérjük az emailes regisztrációt.

Apropó: természetesen bármikor kiszállhatsz, semmiféle kötelezettséggel nem jár ez az egész rád nézve, egy egyszerű leiratkozással törlünk a listáról. Az anonimizált válaszaidat nem tudjuk majd törölni, mert azokat nem tudjuk majd hozzád sem és senkihez sem kapcsolni.

Mi ennek az egésznek a célja?

Ez egy középtávú kísérlet egy új fajta közvéleménykutatási metódus megalapozásához és kidolgozásához. Szeretném ezt a módszert megversenyeztetni majd a nagy közvéleménykutatók módszereivel és eredményeivel, és ehhez a 2022-es országgyűlési választások adják majd a leginkább a keretet, de üzleti területen is segítséget nyújtunk vállalkozásoknak, hogy jobban el tudják érni a közönségüket.

Természetesen a kérdőívek és kutatások eredményeit veled, mint projekt résztvevővel mindenképp megosztjuk majd összesített formában.

Hetente küldünk kérdőívet, és havonta küldünk elemzéseket, mindent emailben, kizárólag online intézve. Lesznek nyilvános publikációk is az eredmények összegzéséről természetesen, ezeket az oldalon láthatod majd – ezekről is küldünk rövid értesítést.

A most következő lépések, ha szeretnél részt venni ebben – és a tipikus események, amikre számíthatsz:

  • Regisztrálsz ezen a jelentkezési űrlapon itt alább. Csak egy email cím és egy keresztnév szükséges (hogy meg tudjunk szólítani a levélben – becenév is jó lesz!)
  • Kapsz egy visszaigazoló emailt, hogy lásd, sikeres volt a regisztráció.
  • Hetente-kéthetente küldünk kérdőívet egy emailben, általában hét elején-közepén.
  • Kitöltöd a kérdőívet, de ha nem szeretnéd, nem töltöd ki. Semmi nem kötelező, de számítunk a válaszaidra.
  • Következő héten (vagy két hét múlva) új kérdőív érkezik. És ez így megy hétről-hétre.
  • A kérdőívekben lesz lehetőség a válaszok közti választásra és saját szavaiddal való válaszadásra is, ezek változatosan fognak cserélődni.
  • A kitöltés néhány percet igényel tőled kérdőívenként és alkalmanként.
  • A kérdőíveket egyszer tudod kitölteni.
  • A kérdőív és a kitöltés kizárólag online érkezik és működik, okos telefonon és számítógépen is könnyedén kezelhető.

Mit kapsz cserében?

Nagyon fontos, hogy tőlünk konkrétan semmit. A pártatlanság és az etikus válaszok beérkezése miatt semmit nem ígérhetünk, semmit nem adhatunk, maximum csak arra az előnyre hívhatjuk fel a figyelmedet, hogy ha csatlakozol, akkor dokumentáltan számítani fog a véleményed a legkülönfélébb dolgokban, és a kérdőívek kitöltésével nyitottabbá és rugalmasabbá teheted a szemléletmódodat. Fontos, hogy belülről érezz motivációt, mi kívülről nem ösztönzünk senkit, mert akkor az fals eredményeket hozna ki.

Szóval, ha mindezeket átgondoltad, és szeretnél rendszeresen hangot adni a véleményednek, láthatóvá tenni a véleményedet a kutatásaink keretében, és megnyugtat a tudat, hogy a véleményed egészen biztosan számítani fog, akkor jelentkezz!

Jelentkezz most, hogy a soron következő kérdőív már hozzád is eljusson!

Utána minden héten küldjük az éppen aktuálisat!

Ne feledd: bármikor leiratkozhatsz majd,
de reméljük, hogy jó egészségben sokáig velünk maradsz!

Név (becenév is lehet)*
Email*
Elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat?*


 

Vidi Rita

Értelmi szerző 😊