Interjú

Álomszárnyon egy költővel, aki civilben szakképzési tanácsadó. Interjú Zsubrits Zsolttal

Kérlek, mutatkozz be, és mondd el, hogy mivel foglalkozol!

Zsubrits Zsolt vagyok, 52 éves leszek áprilisban. Három nagykorú gyermekem van, akik vagy kirepültek, vagy kirepülő félben vannak. Szakképzési tanácsadóként dolgozom immár 11. éve a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában.

Mióta írsz és miért kezdtél el írni?

Igazából mindig is érdekelt az irodalom. Gyerekkoromtól fogva sokat olvasok. Később aztán különös örömöt okozott, amikor egy-egy író életében és gondolatvilágában mélyedhettem el. De ez a fajta időtöltésem csak hat évvel ezelőtt teljesedett ki egészen, amikor bizonyos belső élmények hatására én is tollat ragadtam. Akkora tudatosodott bennem, hogy hiszen énnekem is vannak saját érzéseim, gondolataim, nekem is szárnyal a képzeletem. És az emberi lélek számos színes, sokszor megfoghatatlan, mégis jelenlévő, és ható rejtelmei szavakban is megfogalmazhatóak, kifejezhetőek. Azóta rendszeresen írok. Elsősorban verseket, rövidebb-hosszabb novellákat.

Melyik korosztálynak írsz?

Alapvetően hobby-írónak tartom magam, aki kedvtelésből, belső késztetésből rakosgatja a szavakat, faragja a rímeket, alkotja a párbeszédeket. Szerintem a koromból és a gondolkodásomból, értékrendemből adódóan a hasonló érdeklődésű emberek olvassák verseimet, prózáimat. Így a középkorúak, főként a hölgyek, akik szintén az élet komolyabb kérdéseire keresik már a választ, illetve vágynak a lélek szép, mélyebb rétegeire is. 

Rita Vidi
Rita Vidi
Vidi Rita író, gondolkodásmód tanácsadó, időgazdálkodás szakértő, és még sok minden más is :).
https://jovomenok.com

Vélemény, hozzászólás?