Közösség

Zsófi első hete főszerkesztőként – miniinterjú

Zsófi, túl vagy az első ihirek.hu-s heteden, a kartal.ihirek.hu oldallal. Hogy érzed magad az elmúlt hét fényében?

Gyanúsan békésen. Mint aki megtalálta az utolsó puzzle darabot magában, aki nem volt teljesen biztos, hogy mivel lélegzett eddig együtt, ez pedig az írás.

Hogyan indult el benned és hogyan érlelődött a gondolat, hogy szeretnéd a kartal.ihirek.hu-t szerkeszteni?

Kesze-kusza időszakban érkezett ez a dolog az életembe, ugyanis éppen az első kartali tökös forgatag szervezésében segédkeztem. Az írás mindig is érdekelt, szerettem volna ebbe az irányba is haladni.

Milyen érzések voltak benned még az előtt, hogy megkaptad volna a hozzáférésedet?

Dulai Zsófia
Dulai Zsófia

Izgultam, hiszen ez óriási felelősség az embernek. Nem voltam teljesen biztos benne, hogy fog-e menni az írás, valamint, hogy bárkit érdekelni fog-e az, amit leírok.

Milyen érzés volt először benézni az admin felületre?

Rettentően izgultam. Igen, aki ismer az tudja, hogy nagyon görcsös tudok lenni sokszor. De egyébként, mivel közben néztem a segítő videókat, alig volt kérdésem a beállításokkal kapcsolatban.

Féltél attól, hogy technikailag tudod-e majd kezelni az oldalt?

Nem, hiszen valamennyi gyakorlatom van az oldalkezelésekben. Tény, hogy vagy két napig variáltam pár dolgon, de megérte az a két nap munka az oldallal.

Honnan jönnek a tartalomötleteid? Honnan szerzed az inspirációt?

Mindig történnek dolgok. Ahogy a világban is, Kartalon is. Az ötletek? Kimegyek a faluba, és amiről azt gondolom, hogy leírva is érdemes megjeleníteni, azt leírom. Az inspirációt az emberekből szerzem. Hiszen az ember mindig akar valamit csinálni, mindig akar csinosítani, fejleszteni a dolgain. Ez Kartalra ugyanúgy igaz.

Mennyi időt foglalkozol az információk beszerzésével, utánajárással?

Változó. Mivel van egy 2 éves kislányom, így minden ötször izgalmasabb, mert szinte mindig (de a szó legszorosabb értelmében) velem van. Van, hogy 1 órát is eltöltök vele, de van, hogy 20 perc alatt megírok egy cikket. Az 1 óra akkor szokott lenni, mikor biciklire ülök és úgy járom a falut.

Mennyi időt foglalkozol a tartalom elkészítésével, a megírással, szerkesztéssel, képek-videók gondozásával?

A tartalom elkészítésével összesen 45 percet, megírással maximum 30 percet, a szerkesztéssel 10-20 percet, a képek-videók gondozásával maximum 5 percet.

Milyen visszajelzéseket kapsz az Olvasóktól? Hogyan tartod velük a kapcsolatot?

Döbbenetemre, csak pozitívat, hogy ez milyen jó, jó ötlet és hasonlók. A kapcsolattartás egyelőre facebook-on megy jobban, valamiért az e-mail mintha kezdene elavult lenni.

Szerinted mi az a három legfontosabb szempont, ami a következő hetekben irányítja majd a kartal.ihirek.hu-val kapcsolatos tevékenységeidet?

A három legfontosabb? Hmm.. a hírszerzés, a megfelelő számú tartalom legyártása, és az érdeklődés fenntartása. Természetesen a továbbiakban is csak ezek a szempontok lesznek. A +1 dolog, a betűhíven való írás, gondolok itt a későbbi interjúkra.

Kiknek ajánlanád hasonló saját oldal szerkesztését? És kiknek NEM ajánlanád semmiképp?

Mindenkinek, aki szeretne aktív tagja lenni közösségének, és akit érdekelnek a településén történt dolgok, valamint akit érdekelnek az emberek. Azoknak nem ajánlom, akik nem akarnak írni, nem akarnak a településükről, városukról írni.

Mi a legnagyobb tanulság számodra az elmúl hétről, mint első hétről?

A tanulság az, hogy az információ aranyat ér. Az első hétről pedig az, hogy nagyon sok embert érdekel Kartal és a Kartalon történtek.

Szeretnél te is saját ihirek.hu aloldal szerkesztője lenni? Itt találod a részleteket: ihirek.hu regisztráció szerkesztőknek>>

Rita Vidi
Rita Vidi
Vidi Rita író, gondolkodásmód tanácsadó, időgazdálkodás szakértő, és még sok minden más is :).
https://jovomenok.com

Vélemény, hozzászólás?