Gazdaság

3 nyomós indok, amiért érdemes belevágni az egyéni vállalkozásba

Megint egy újabb nap, amikor korán kell kelned, azután ugyanazzal a busszal, ugyanazon az útvonalon ugyanoda kell időben beérned. A szerencsésebbek autóval járnak be a munkába és saját házukba érkeznek haza a nap végén, ezzel szemben te csak egy saját lakást szeretnél, de reménytelenek érzed a mókuskereket, amiben évek óta vagy. Munkahelyet váltani nem mersz, de jó lenne végre valami változás…

Az ember életében számtalan olyan eseményen esik át, amikor keseregni van oka, de olyan világot élünk, amiben nincs idő a kesergésre! A munkába minden nap menni kell, nem veszíthetjük el az állásunkat, hisz pénzből élünk. De nem mindegy, milyen áron! A mai kor megtanította nekünk, hogyan kell az elvárásoknak megfelelni, fordítsuk hát ezt a saját hasznunkra! Indítsunk saját vállalkozást!

Miért dolgozol? A megélhetésedért. Ok, de mi az, ami hajt? Van valami célod az életben?
Pl. több időt tölteni a kedveseddel, a családoddal? Saját lakást, autót venni? Azzal foglalkoznál, amit szeretsz csinálni? Vagy csak egyszerűen szeretnéd, ha elismernék a tehetséged valamiben? Saját vállalkozásodban megmutathatod mit tudsz és elérheted, mindazt, amiért dolgozol! Megmutatjuk a három fő okát annak, hogy miért érdemes vállalkozónak lenni!

Ne a főnököd döntésén múljon a jövőd!

Teljes függetlenséget nem tud magának kiharcolni az ember, de sok mindent le lehet szűkíteni. A vállalkozás lehetőségét azoknak találták ki, akik azt szeretnék, hogy ne a főnökük döntésein múljon a holnapjuk. A vállalkozók ehelyett maguk vállalnak felelősséget az elvégzett munkáért. Egy vállalkozó akkor végzi jól a dolgát, ha sok főnököt, vagyis ügyfelet (vásárlót) kerít maga köré.

A vásárlók is a főnökeid, hiszen vállalkozóként az ő döntéseiknek, utasításaiknak megfelelően dolgozol, az ő pénzükből élsz, de mivel ők többen vannak, az anyagi biztonságod is nagyobb, hiszen nem egy ember döntésén múlik a jövőd!

A munkád nem lesz kevesebb, sőt! Sok vállalkozó hajlamos éjszakába nyúlóan dolgozni, hiszen a vállalkozás rengeteg adminisztrációval jár, de az idődet te osztod be!

Több időt tölthetsz a családoddal

Mint mindenki, te is a családod miatt jársz el dolgozni, nem igaz? Csakhogy a tizen… órás munkaidődet a családtól távol töltöd, holott épp értük hajtasz. Ha nem a családod a legfontosabb számodra, akkor ott valami más lehet a gond, vagy még nem vagy elég érett egy saját cég vezetésére. Ha azonban a pároddal a közös jövőtöket építed és építitek, akkor érdemes a saját vállalkozás lehetőségén is elgondolkodni, hiszen vállalkozóként nem szorulnak háttérbe a családi programok!

Az egyetlen tényleges megoldás az önbizalomhiányra

Az emberek 99 százaléka szenved önbizalomhiánytól. Ennek tulajdonképpen az az oka, hogy sokan egészen felnőtt korig nem találják meg a saját szenvedélyüket. Ha elég elhivatott vagy ahhoz, hogy a számodra kedves tevékenységedet lehetőségeidhez képest a lehető legjobban csináld, akkor megtaláltad az utadat.

Egy saját vállalkozás megadja azt, amit egész életedben hiányoltál: az elismerést. Az elismerés pedig a lehető legnagyobb mértékben növeli az önbizalmadat! Mert mi lehet nagyobb elismerés annál, mintsem hogy abból élsz, amit te magad építettél fel?!

Vállalkozónak lenni annyit jelent, hogy megtaláltad az utadat, biztos vagy a dolgodban. De ha biztos vagy a dolgodban, miért nem vagy még vállalkozó?!

Rita Vidi
Rita Vidi
Vidi Rita író, gondolkodásmód tanácsadó, időgazdálkodás szakértő, és még sok minden más is :).
https://jovomenok.com

Vélemény, hozzászólás?