5 hidegben is játszódó film, amit hőségben is jó nézni
Kultúra

5 hidegben (is) játszódó film, amit hőség közepén a legjobb nézni

A filmek nemcsak abban segítenek, hogy szórakozzunk, tanuljunk, inspirálódjunk és a művészi önkifejezés mélységein elmélkedjünk hanem abban is, hogy a képi világukkal és a hangulatukkal olyan érzeteket keltsenek bennünk, amiknek semmi közük esetleg ahhoz a valósághoz, amiben éppen élni kényszerülünk a napjainkat.

Hőséggel áldott/sújtott (ki minek érzi) időszakokban vannak, akik vizes filmélményekre vágynak, de vannak olyanok is, akik kifejezetten a hűs, konkrétan jeges képsorokat választják a hűtött dinnye/limonádé, a fagyi és a ventilátor hatásának megtámogatására.

Összeszedtünk néhány filmet, amik a nyári, rekkenő hőségben kifejezetten hűsítő hatást keltenek a nézőben, érdemes kipróbálni!

Trónok Harca – a teljes sorozat

Bár a George R. R. Martin könyveiből készült HBO klasszikus sok – olykor kifejezetten mediterrán – vidéken játszódik, de a mágikus védelemmel ellátott Fal és az azon túli – Falon túli – világ, továbbá az Északon és a Vas-szigeteken játszódó epizódok kifejezetten hűsítő hatást keltenek, és bizony jó sokat kapunk ezekből. A nyitóképek is borzongatóak, és nemcsak a hideg és a jég monumentalitása miatt. A sorozat jelenleg is nézhető az HBO Go-n. Ja, és bocs: „Közeleg a tél.”

https://www.imdb.com/video/vi82878489

 

Holnapután – film

A globális klímaváltozás nemcsak ma divatos téma, már évtizedek óta foglalkoztatja az alkotókat. Roland Emmerich filmjében a globális klímaváltozást már akkor is felmelegedésnek hitték az emberek, miközben a Golf-áramlat leállásának veszélyes fenyegetett, ami azzal jár, hogy az egész északi féltekét jégkorszak borítja maga alá. Tudósok, tinédzserek, katasztrófák és persze kutya is szerepel a filmben – ami egyébként régi nagy kedvencem, pont a hangulata miatt.

www.imdb.com/title/tt0319262/

Hóember – film

Mindenkinek van valamilyen mélyben meghúzódó sötét titka, vagy valamilyen gyerekkori traumája, ami miatt könnyedén elcseszetté válhat az élete, és vagy alkoholistává, vagy sorozatgyilkossá válhat tőle. A Hóember egy igényesen elkészített, A-listás színészekkel feltuningolt, nyomasztó thriller, amiben annyi hó van, hogy meg is unjuk! A hatás garantált, bár ez a film nem az, amit naponta vágynánk újranézni…

https://www.imdb.com/title/tt1758810/

Birodalom visszavág – Star Wars 5. rész

Az új remény időszaka után éppen új hőseink próbálják stabilizálni a Birodalom elleni szövetségüket, és erre a távoli Huth bolygón lévő bázison készülődnek. Már a nyitóképek is hűs légáramlatokat gerjesztenek a kedves néző bőrfelszíne körül, hogy aztán a kalandokba százezredszer is szinte gyermeki rajongással belecseppenve meg is feledkezzünk arról, hogy amúgy ömlik rólunk a víz.

A hűs képekből elmenekülnek szeretett hőseink, de végig velünk marad majd az űr végtelen hidegsége, tehát ha nem is látunk havat a továbbiakban, reszkethetünk majd éjfekete, csillagoks ég látványától, de főként a Birodalom gonoszságától, muhahahahaaaaa!

https://www.imdb.com/title/tt0080684/

És hogy mese is legyen, elvégre sosem késő gyerekként örömködni:

Jégvarázs I. és II. rész

Két testvér, mindenen átívelő testvéri szeretet, egy jeges képesség és egyéb varázslatok, fülbemászó dalokkal körítve. Ja, és ne feledjük a cuki hóembert, Olafot sem! Andersen meséje méltó képsorokat és feldolgozást kapott, és persze már kinn van a második rész is, tehát rögtön lehet duplázni is a jeges élményből – nemcsak gyerekeknek!

https://www.imdb.com/title/tt2294629/

Nos, mit néztek meg? (Szerintem érdemes sorban haladni :))

Rita Vidi
Rita Vidi
Vidi Rita író, gondolkodásmód tanácsadó, időgazdálkodás szakértő, és még sok minden más is :).
https://jovomenok.com

Vélemény, hozzászólás?