Kormánypárti, ellenzéki weboldalak látogatottsága 2021
IT Digital

Átfogó, új kutatás a kormánypárti és független/ellenzéki weboldalak látogatottságáról

Rendkívül fontos, átfogó kutatást készített az ite.hu a magyarországi kormánypárti és nem kormánypárti internetes lapok, weboldalak látogatottsági adatairól.

Folytonos vitatémája az elmúlt éveknek az, hogy vajon a kormánypárti, vagy az ellenzéki média ereje-e a meghatározóbb a magyar közéletben, és vajon melyik oldalnak van nagyobb véleményformálási képessége: a kormánnyal szimpatizáló, vagy nyíltan mellette kiálló médiáknak, vagy a vele szemben ellenzékinek-függetlennek pozícionáló egyéb más médiumoknak.

A kormánytámogatók álláspontja szerint ellenzéki médiatúlsúly van Magyarországon, míg az ellenzékiek a kormány propagandagépezetének erejére hivatkozik és mutogat vádlón.

Természetesen a weboldalak – a kutatásban szereplők – messze nem fedik le a teljes médiapiacot, de mivel érzékelhetően nagy az internetes megjelenés véleményformáló, szimpatizáns-megtartó hatása – és ezt minden ideológiai irányzat pontosan tudja –, így nagyon fontos ezeknek a platformoknak a közéleti erejét külön és összességében is megvizsgálni, már csak azért is, hogy a hagyományos médiákkal való összevetéshez is kellő adathalmazt szolgáltasson ez a gyűjtés.

Független online marketing szakértőként, most Szuhi Attila, az ite.hu SEO portál főszerkesztője járt utána az online médiumok látogatottsági adatainak, hogy képet alkothassunk arról, hogy vajon hol van több olvasó, vajon melyik oldal médiamunkásai érnek el több emberhez, és vajon melyik oldal mutogat tényleg joggal a másik médiatúlsúlyára.

A cikk még csak az első része a kutatásnak, és tartalmazza a módszertan leírását is, rengeteg adattal és az érintettek konkrét észrevételeinek kibővítésével is.

Elő egy kávét-teát, kikapcsolni minden pittyegő izét, és máris lehet olvasni ezt az üdítően alapos, nyílt és objektív publikációt a kormánypárti és nem kormánypárti médiumok látogatottsági adatairól.

A végeredmény értelmezése mindenkinek a saját agykapacitására van bízva 😊.

Vidi Rita

Rita Vidi
Rita Vidi
Vidi Rita író, gondolkodásmód tanácsadó, időgazdálkodás szakértő, és még sok minden más is :).
https://jovomenok.com

Vélemény, hozzászólás?