Fashion

Ezeket a divatmárkákat válaszd, ha jó benyomást akarsz kelteni egy üzleti tárgyaláson

Az első benyomás mindennél fontosabb, ezt mindannyian tudjuk, tapasztaljuk. Vannak, akik stílus tanácsadóhoz fordulnak, hogy megtanulják, mi áll nekik a legjobban, és az öltözékükkel és a megjelenésükkel hogyan sugallhatják azt, amit sugallni akarnak.

Vannak, akik nem adnak ilyesmire, de igyekeznek ápolt, tiszteletreméltó külsőt mutatni a külvilág felé. Van, aki a kényelemre esküszik és az önazonosságra, és nem érdekli a divat. De olyanok is akadnak, akik vagyonokat költenek a megjelenésükre, mert az ő pozíciójukban ez elengedhetetlen.

Bármi is a kiindulási pont, minden üzletasszony és üzletember életében eljön az a pillanat, amikor szélesítenie kell a drágább divatmárkákkal kapcsolatos látókörét, hogy legalább döntést tudjon hozni arról, hogy mibe ruház be és mibe nem.

Összeszedtünk most öt világhírű divatmárkát, amiket viselve nem vallhatsz szégyent akkor sem, ha úgy egyébként csak néhány percet vagy hajlandó éves szinten foglalkozni a megjelenésed témakörével, de akkor is megtalálod a számításodat velük, ha kifejezetten sokat foglalkozol a rólad kialakult kép magas minőségének biztosításával.

Ezek a márkák biztosan számodra is ismerősek, de ha esetleg kétséged lett volna eddig afelől, hogy jó irányba keresgélsz-e, akkor most megnyugodhatsz: igen, ezek jó választások. A sorrendet nem minőségi sorrendként szánjuk, hiszen ennek megítélése szubjektív.

Hugo Boss

Az egyik legkönnyebben elérhető márka az igényes és üzleties öltözködés kedvelőinek, hiszen számtalan üzletükkel találkozhatunk jártunkban-keltünkben. Egyszerű(nek tűnő) vonalvezetés, néhol meghökkentő szín és mintaválasztás, de egyébként letisztult formák jellemzik. Férfi öltönyöket itt találsz. Női kosztümöket pedig itt.

Bár a divatmárkák világában az ízlések és pofonok uralkodnak, talán nem áll távol a valóságtól az a megállapítás, hogy a Hugo Boss az üzleties öltözködés Alfája, ha nem is az Omegája. Boss kiinduló darabokkal nem lehet félrenyúlni, árban pedig még bőven a befektetés kategóriába esnek ezek a darabok.

Alexander McQUEEN

Az egyik legextravagánsabb megjelenést biztosító öltözékeket találjuk nála. Ha világsztárként és/vagy üzleti fenegyerekként szeretnénk feltűnni, szinte kötelező, hogy egy Alexander McQUEEN kollekcióban állítsunk be a találkozóra, ami után egy elit buliba is ugyanabban az öltözékben libbenhetünk be. A legújabb kollekcióban kedvenceink a hosszított kabátfazonok a férfiaknál, és a szürke és fekete egyedi játékából kialakuló feltűnő mondanivaló a női öltözékeknél.

Árkategóriában többszöröse az előző márkának, de ebben díjátadóra is mehetünk.

Tom Ford

Tom Ford öltönyei és kosztümjei első ránézésre úgy tűnnek, mintha 30 évvel ezelőtti darabok kerülnének elő a nagyapánk gardróbjából, de ott vannak azok a jellegzetes „apróságok”, amik alapján tudjuk, hogy ez nem a múlt, hanem a jövő. Férfi öltönyök. Női zakók.

Tom Fordnál már óhatatlan, hogy tanácsadót fogadjunk, vagy néhány percnél többet töltsünk a választással, mert nála úgy kell összeválogatni a megfelelő darabokat. Nem lövünk mellé akkor sem, ha zakó/blézer helyett dzsekit választunk, a látvány magáért fog beszélni.

Giorgio Armani és Emporio Armani

Az a szerencse állt elő, hogy egyszerre két stílust is tisztelhetünk az Armani név mögött. Az egyik a Giorgio Armani, a másik az Emporio Armani márkanév.

A különbség talán csak a hozzáértők számára szembetűnő, laikusként a minőség, az időtállóság, a funkcionalitás és egyben a szépség jutnak eszünkbe, bármelyik kollekciót is szemléljük. Az Emporio Armani a fiatalabb korosztályt célozza, de nem az életkor számít, hanem a fiatalos gondolkodásmód.

Giorgio Armani márkanév alatt férfiaknak a következő kollekciókat ajánljuk, nőknek pedig ezt.

Emporio Armani márkanév alatt pedig ezt találtuk nőknek, férfiaknak pediglen ezeket.

Meglepő, de árban az Armani a Bosshoz van közelebb, pedig itt is találunk exravaganciát. Széles körben elérhető üzleteik biztosítják a gyors és hatékony hozzáférést is.

Karl Lagerfeld

Karl Lagerfeld nevét gyakorlatilag mindenki ismeri, még ha ritkán is futunk összes az öltözékeivel az utcán – vagy épp összefutunk, csak nem szembetűnő, hogy mit is látunk. Ez a márka is elvárja némiképp, hogy a potenciális viselőjének legyen némi fogalma a saját stílusáról és elvárásairól, ezzel szűrve ki azokat, akiknek nem való ez a viselet. Árban középkategóriát képvisel, egy-egy ilyen darabba beruházni kifejezetten jó üzletnek számít.

Nőknek itt ajánljuk a keresgélést az üzleties megjelenéshez.

Férfiaknak itt ajánljuk a böngészést.

Választék az van.

Stílus is van.

Ezek a ruhák és márkák biztosan elmondanak rólad valami olyasmit, amit te is szívesen hallanál magadról, még anélkül, hogy abba a gyanúba keverednél, hogy rongyrázással töltöd a drága idődet.

Vannak olyan üzleti körök, ahol semmi más nem számít, csak a másik lenyűgözése a drága ruhák és kiegészítők által, de mi azoknak írunk, akik az értékrendet és az elveket is szem előtt tartják. Minden sikeres üzlet megérdemli, hogy a vezetője is sikeresnek tűnjön, már első ránézésre is.

Ezek a márkák segítenek az első és sokadik, megfelelő külső benyomás biztosításában is.

A cikk elkészülését egyik márka sem támogatta. Mi nem értük írunk, hanem értetek, olvasókért.

Nektek melyik a kedvenc márkátok? Miben érzitek jól magatokat?

Rita Vidi
Rita Vidi
Vidi Rita író, gondolkodásmód tanácsadó, időgazdálkodás szakértő, és még sok minden más is :).
https://jovomenok.com

Vélemény, hozzászólás?