Meditáció kellemes mellékhatásai
Életmód

Megérzések, jósló álmok és tisztánlátás, mint kellemes meditáció-mellékhatások?

Avagy: milyen kellemes mellékhatásai vannak még a meditációnak?

A Meditáció tanfolyamon szó esik majd 5-6 féle, egyéb más, tradicionális és nyugatra nehézkesen adaptálható meditációs irányzatról, hogy átfogó képed legyen a témáról, miközben kitanulod a helyes meditációs módszert.

De azt előre elmondom, hogy az összes meditációs irányzatnak van olyan része, ami arról szól, hogy a meditálókban a meditációs hatására egy bizonyos idő után felébrednek a rendkívüli képességek.

Ami mindennél fontosabb manapság 

A meditáció hatására a tisztánlátás képessége azonnal fejlődésnek indul. Hogy ez mennyire fontos a mai, álhírekkel tűzdelt és különböző, törzsi mechanizmusokra épülő, szélsőséges ideológiákon nyugvó, megvezethető társadalmakban, azt gondolom nem kell hosszasan ecsetelnem. A tisztánlátás képessége fontos, de ez gyorsan fejlődésnek indul a meditáció révén, és a tisztánlátást nem mondanám különleges képességnek, az az ember alap képessége kell, hogy legyen. Más kérdés, hogy mostanában nem az.

A további különleges képességek viszont a tisztánlátáson messze túlmutatnak. 

Milyen kellemes mellékhatásai lehetnek még a meditációnak?

A teljesség igénye nélkül lássunk néhányat:

  • A hatodik érzék kifejlődése és folyamatos jelenléte a hétköznapokban. Eleinte furcsa lehet, hogy megérzéseid támadnak, és vannak, akik nehezen szoknak rá arra, hogy meg is bízzanak ezekben a képességekben, de a meditálók többségében rengeteget fejlődik a megérzés képessége. Általában az időben előre történő megérzés a tipikus, de nagyon egyéni, hogy kiben mi erősödik fel. Simán lehet próbálkozni lottószámokkal is, de az is előfordulhat, hogy szimplán csak megérzed, hogy nem érdemes a lottóval foglalkoznod.
  • Gondolatátvitel és gondolatolvasás – a véletleneknek köszönhetően mindenki ismeri azt a jelenséget, mikor egyszerre gondolunk egymásra valakivel, mintha “összebeszéltünk” volna, de ez a meditáció hatására jócskán felerősödik. Nemcsak egyszerre gondoltok egymásra majd másokkal, nemcsak egyszerre nyúltok a telefon után, de üzenni is tudsz majd a gondolatokon keresztül. A befogadó fél persze egyáltalán nem mindegy, hogy milyen szinten áll ebben a dologban, de majd érzed, hogy kikkel érdemes próbálkoznod és kikkel nem.
  • Láthatatlan dolgok meglátása – ez nem olyan, mint szellemeket látni, hanem az emberi szemmel láthatatlan dolgokra gondolj: UV sugarakra, infravörös fényre, részecskék lebegésére a levegőben, mások gondolati lenyomatainak észrevétele a térben és hasonló, fizikailag jól leírható, de emberi szem számára nem látható dolgokra. 
  • Egyéb érzékszervek fejlődése: hallás, szaglás, tapintás, ízérzékelés tekintetében is fejlődésre számíthatsz. Ennek például az is a mögöttes eredménye, hogy nem fogsz túlzott illatokra és túlzott ízekre vágyni, mert a normál tartományból is kiérzed az aromákat, így nem kell túlzásokba esned az ízek/illatok használatával (az illatok egyébként is brutálisan terhelik az idegrendszert).
  • A dimenziók közti határok elmosódásának észlelése – az is tipikus élménynek mondható a rendszeresen meditálók körében, hogy látni fogod, ahogy a különböző dimenziók érintik és átfedik egymást. Ilyen “helyeken” a tér furán viselkedik, az álló dolgok is mozogni látszanak. Ez nem érzékcsalódás – ahhoz nem kell meditálni 🙂 -, hanem egy képesség. Ennek olyankor van nagy jelentősége például, amikor nagyon sokat dolgozol valamiért, de látszólag nincs eredménye, aztán meglátod, hogy mozdulnak az “erőterek”, és ilyenkor biztos lehetsz benne, hogy beindultak a változás folyamatai.
  • Jósló álmok – ez is nagyon tipikus képességgé válik, bár az nagyon változó, hogy ki mennyire tud visszaemlékezni álmaira napközben. Érdemes lehet majd álomnaplót vezetni. Még plusz ehhez tartozik, hogy a rémálmok száma az idők során egyre csökken. A meditáció kezdetekor egy-két rémálom még becsúszhat, ez is a stressz kioldódásának része, de aztán ha valaki rendszeresen meditál, akkor a rémálmok száma döbbenetes mértékben csökken a korábbiakhoz képest.
  • Öngyógyítás képessége – csak feltételes módban fogalmazhatok ilyen egészséget is érintő témákkal kapcsolatban a magyar törvények szerint, szóval ezt nem is részletezem ki inkább, de érdemes erre is odafigyelni majd, mert ezek a képességek is fejlődnek. 
  • Rácsatlakozás kollektív tudatokra – ezt majd részletesen kifejtem a tanfolyamon, sőt, külön anyagrész is lesz erről, mert ez a képesség veszélyeket is tud hordozni magában, szóval ezt csak “ésszel” szabad csinálni.
  • Önvédő mechanizmusok felerősödése – nem biztos, hogy elsőnek kellemes mellékhatásnak tűnik, de le fognak rólad válni a kártékony szokások, kártékony emberek, kártékony célú események is elkerülnek majd. Azért mondom, hogy elsőre nem tűnik kellemesnek, mert lehetséges, hogy néhány ember hiánya majd azért fel fog tűnni, és elsőre nem biztos, hogy ezzel kötöd össze. Volt már olyan, akinél kiderült, hogy kettő kivételével minden ismerőse igazából kárnak volt a környezetében, úgyhogy nagyon gyorsan egyedül találta magát, de aztán az új ismerősök már ennek a fényében kerültek be a környezetébe. Tehát lehetnek majd átrendeződések ez miatt a társas kapcsolataidban is, de az is tipikus, hogy teljesen leszoksz a tested számára nem hasznos dolgokról, például a függőség bizonyos formáiról.
  • Kreativitás kiteljesedése – írás, festés, rajzolás, fafaragás, stratégiázás, gyöngyfűzés, házépítés… bármi előfordulhat a kiteljesedő kreativitás égisze alatt. 

Ezeken kívül még bármi lehet! Néhánnyal biztos fogsz találkozni, néhánnyal meg nem, és lehetnek egyéni, itt fel nem sorolt tapasztalásaid is. Ezekre nincs szabály. 

Szerintem a tisztánlátás képessége és a kreativitás kiteljesedése a legfontosabbak, a többi csak kellemes plusz :).

Meditáció – részletek és jelentkezés>>

Rita Vidi
Rita Vidi
Vidi Rita író, gondolkodásmód tanácsadó, időgazdálkodás szakértő, és még sok minden más is :).
https://jovomenok.com

Vélemény, hozzászólás?