Hírek Interjú

Ha jól értem, olajfúró tornyot is tervező cégnél dolgozol? Interjú Bajnóczi Szófiával Hollandiáról

Kunszentmiklós, Hollandia és Szombathely között tényleg nagy a távolság, de a barátság összeköti az embereket. Bemutatom Szofit, aki többször is vendégeskedett már Szombathelyen, ismeri a Kőszegi-hegységet, és a közeli osztrák tavakat.

Kérlek, mutatkozz be, és mondd el, hogy mivel foglalkozol!

Sziasztok, Bajnóczi Szófia vagyok Kunszentmiklósról. A BME-n diplomáztam vízépítőmérnökként.

Szofi, hogy történt, hogy utolsó tanévben kimentél Hollandiába?

Igazából 2013-ban történt, hogy az akkori barátommal kiutaztunk Hollandiába, és én beleszerettem az országba, és akkor fel akartam hagyni az egyetemmel. Azután öt évre rá sikerült kijutnom, amikor az egyetemen elúszott az egész félévem. Akkor úgy voltam vele, hogy most vagy soha, most meg kell lépnem.

Szóval akkor a diplomafélévedben mentél ki. Akkor már csak a diploma dolgozatodat kellett írnod, de te úgy döntöttél, hogy ezt kintről is meg tudod írni? 

Úgy döntöttem, hogy nem is írom meg a diplomamunkámat. És akkor jött egy ötlet, hogy miért nem kérdezem meg, lehet-e távoktatásban vagy távsegítséggel megírni a szakdolgozatot. És így sikerült.

Értem. Szóval akkor kint megírtad, de hogy jutottál ki, erről is mesélj, légy szíves!

Nem tudtam, hogyan kéne kimenni, de tudtam, hogy Hollandiába szeretnék menni. És akkor jöttek ilyen témák, hogy bébiszitter vagy önkéntes. Beírtam a keresőbe, hogy Au Pair Hollandiában és az első link egy magyar nő Au Pair oldala volt. Emlékszem, a barátnőmmel ott tipródtunk, hogy akkor írjak-e neki. Végül írtam neki a Facebook-on, ő pedig válaszolt. És akkor beindult, hogy nem csak beszélni kell róla, hanem megtenni, és valósággá kreálni. Így találtam ezt a munkát, a családot és végül így jutottam ki.

Rita Vidi
Rita Vidi
Vidi Rita író, gondolkodásmód tanácsadó, időgazdálkodás szakértő, és még sok minden más is :).
https://jovomenok.com

Vélemény, hozzászólás?